Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaliningrade jau statomi atominės jėgainės pamatai?

Kaliningrado srityje viešėjęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas teigia iš srities gubernatoriaus Georgijaus Booso išgirdęs, jog jau statomi atominės jėgainės šiame Rusijos eksklave pamatai.
Turbinų skyrius
Turbinų skyrius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jis apie tai (atominės jėgainės statybą - BNS) užsiminė. Jis net aiškiau pasakė - kad pamatai statomi, bet aš neturėjau galimybės to patikrinti“, - BNS sakė V.Ušackas.

Ministras sakė, jog susitikimo su G.Boosu metu kėlė klausimą, ar „jie yra atviri svarstyti prisijungimo prie UCTE (Vakarų ir Centrinės Europos šalių elektros perdavimo koordinavimo sąjungos) galimybę".

„Iš G.Booso pusės aš girdėjau atvirumą. Aišku, tai nėra vien Kaliningrado srities kompetencijos klausimas, bet ir federalinės valdžios“, - teigė Užsienio reikalų ministerijos vadovas.

Jis minėjo energetikos ministrui Arvydui Sekmokui siūlysiantis svarstyti iki šiol nevykusio dialogo su rusais šioje srityje galimybę.

„Kad galbūt bandytume paruošti bendrą regiono prisijungimo prie UCTE sistemos projektą. Kiek aš žinau, remiantis ekspertų informacija, mūsų pilnavertis prisijungimas prie UCTE techniškai yra įmanomas tik Kaliningrado sričiai taip pat prisijungus prie UCTE“, - aiškino V.Ušackas.

Pasak ministro, Lietuvai pradėjus pirmininkauti Baltijos jūros šalių tarybai, vienas iš keliamų prioritetinių klausimų yra regioninis bendradarbiavimas su Kaliningradu ir Baltarusija.

„Aptarėme laisvo judėjimo per Lietuvos ir Kaliningrado srities sieną bei bevizio režimo perspektyvas. Aš sakiau, kad Lietuva yra geriausia Kaliningrado srities advokatė Europos Sąjungoje ir mes pasisakome už palankiausių sąlygų judėjimui per sieną sudarymą“, - kalbėjo V.Ušackas.

Vizito metu, anot jo, buvo atkreiptas dėmesys, kad, įsigaliojus Lietuvos ir Rusijos sutarčiai dėl laivybos vidaus vandenyse Rusijai priklausančioje Kuršių nerijos pusėje, iki šiol nėra įrengtas įrengtas pasienio punktas, kuris leistų Lietuvos laivams plaukioti visose Kuršių mariose.

Pasak ministro, vizito metu apie Kaliningrade dingusio Lietuvos verslininko Stanislovo Juciaus bylos sprendimą su G.Boosu nebuvo kalbėta. V.Ušackas pažymėjo, kad šią bylą sprendžia Lietuvos ir Rusijos atstovų komisija.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius