Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaliningrade prie Lietuvos konsulato piketavo vizų režimo palengvinimo norintys rusai

Kaliningrade pirmadienio popietę prie Lietuvos generalinio konsulato buvo surengtas piketas, kurio dalyviai reikalavo palengvinti Europos Sąjungos (ES) vizų režimą šio Rusijos eksklavo gyventojams.
Kaliningradas
Kaliningradas / „Scanpix“ nuotr.

Konsulato ministras patarėjas Rimantas Martinonis BNS sakė, kad valandą trukusiame sankcionuotame pikete dalyvavo apie 15 žmonių, kurių pagrindinis šūkis buvo „Kaliningradas – Europos įkaitas“.

„Piketas yra sudėtinė akcijos, kurią rengia vietos laikraštis „Dvornik“ (angl. „Kiemsargis“), dalis. Renkami parašai, kad Kaliningrado gyventojams būtų palengvintas vizų režimas. Nekeliami aiškiai suformuluoti reikalavimai, jie yra labiau liaudiško pobūdžio – kad lengviau būtų važinėti į kitą Rusijos dalį“, – sakė diplomatas.

Pasak jo, piketuotojai pabrėžė ne keliones pačioje ES, o lengvesnį vykimą į pagrindinę Rusijos dalį, nuo kurios Kaliningrado sritį skiria ES šalys Lietuva, Latvija ir Lenkija.

Panašius piketus tie patys asmenys spalio pradžioje ketina surengti prie Lenkijos ir Vokietijos konsulatų.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis praėjusią savaitę Niujorke susitikęs su Rusijos kolega Sergejumi Lavrovu pareiškė, kad Vilnius remia kelionių sąlygų Kaliningrado srities gyventojams supaprastinimą.

Lietuva ir Rusija derėjosi dėl susitarimo, kuris leistų be vizų valstybės sieną kirsti žmonėms, gyvenantiems iki 30 arba 50 kilometrų nuo sienos. Tačiau Rusija šio pasiūlymo atsisakė ir kartu su Lenkija dabar siekia, kad supaprastinta gyventojų judėjimo tvarka būtų taikoma visiems Kaliningrado srities gyventojams. Tam būtina keisti ES taisykles. Lietuva Rusijos ir Lenkijos iniciatyvą iki šiol vertino atsargiai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius