Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalnų Karabacho karo metinės: parako statinė, kuri gali sprogti dar galingesne jėga

Nuo karo Kalnų Karabache pradžios praėjo metai. Nors dabar ten įsivyravo sąlyginė ramybė, o taiką formaliai prižiūri Rusijos kariai, ekspertai teigia, kad konfliktas tarp Armėnijos ir Azerbaidžano vėl gali įsiplieksti. Įtampą regione kaitina ir kitos valstybės, pirmiausia – Rusija ir Turkija, o nesutarimų tarp šių šalių pastaruoju metu tik daugėja.
Kalnų Karabachas
Kalnų Karabachas / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Praėjus metams nuo karo Kalnų Karabache pradžios, įtampa tarp konflikto pusių – Armėnijos ir Azerbaidžano – neslūgsta. Abi šalys svaidosi kaltinimais dėl provokacijų pasienyje rengimo.

Jerevanas ne kartą pranešė apie pasienyje su Azerbaidžanu nušautus armėnų karius. Tuo metu Baku tvirtino, jog tokiu būdu tik atsako į Armėnijos karių vykdytas karines operacijas.

Gynybos ekspertas Egidijus Papečkys 15min teigė, kad artimiausiu metu naujas konfliktas tarp Armėnijos ir Azerbaidžano kilti neturėtų, nes pirmoji patyrė triuškinantį pralaimėjimą praėjusiais metais vykusiame 44 dienų kare.

Tuo metu Kaukazo tarptautinio universiteto profesorius, karo politikos ekspertas Vakhtangas Maisaia 15min tvirtino vis dėlto neatmetantis naujo karo galimybės. Tiesa, pasak analitiko, į karinius veiksmus šį kartą būtų įtraukta daugiau valstybių.

Liberalų Sąjūdžio nuotr./Egidijus Papečkys
Liberalų Sąjūdžio nuotr./Egidijus Papečkys

Dešimtmečius tvyranti įtampa dėl Azerbaidžano separatistinio Kalnų Karabacho regiono pernai rudenį virto šešias savaites trukusiu karu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius