Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 25 /21:31

Kalnuose Pakistane, kur išžudyta alpinistų grupė, buvo dingę keliautojai iš Rusijos ir Latvijos

Kalnuose Pakistane, kur praėjusį šeštadienį nužudyta 11 žmonių, tarp jų ir lietuvis, buvo dingęs ryšys su alpinistų iš Rusijos ir Latvijos grupe, praneša newsru.com.
„Kalnu žudiku“ pramintas Nanga Parbatas
„Kalnu žudiku“ pramintas Nanga Parbatas / Abdul Rafey Khan/wikipedia.org nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

Portalas cituoja Rusijos alpinizmo federacijos vadovą Aleksėjų Oleinikovą, kuris pranešė, jog ryšio su alpinistais nėra nuo pirmadienio. Ši informacija perduota  Rusijos ambasadai Pakistane. 

A.Oleinikovas pranešė, kad po islamistų grupuotės įvykdyto alpinistų išžudymo visų tarptautinių ekspedicijų dalyviai įspėti apie tai, kad likti šiame regione pavojinga.

A.Oleinikovas teigė, kad šią grupę jis taip pat įspėjo telefonu, ir vienas iš dalyvių sakė, kad jie ketina leistis žemyn. „Tačiau galbūt jie nepaklausė mūsų patarimų ir nusprendė kilti toliau. Tikimės, kad jiems viskas gerai“, – sakė jis. 

Anksčiau aštuoni kitos rusų alpinistų grupės dalyviai Pakistane buvo evakuoti iš pavojingos zonos į Islamabadą. Vienas šios grupės dalyvis nusprendė likti teroro akto zonoje. Su juo ryšio taip pat nėra. 

Išpuolis prieš tarptautinę alpinistų grupę šeštadienį vakare buvo įvykdytas vieno aukščiausių kalnų pasaulyje, Nanga Parbato, bazinėje stovykloje, Gilgito-Baltistano Diamero rajone. Žudynės surengtos bazinėje stovykloje, iš kurios Nanga Parbato, praminto „Kalnu žudiku“ viršūnę bandė pasiekti du lietuviai – Ernestas Markšaitis ir Saulius Damulevičius. Šeštadienį apie 23 val. stovyklavietę užpuolė maždaug 15 kovotojų. Jie nužudė 11 žmonių, tarp jų ir lietuvį E.Markšaitį.

Atnaujinta 21.31 val. Kaip praneša newsru.com, alpinistai atnaujino ryšį ir pranešė, kad jiems nieko nenutiko. Jie informavo, kad grupėje yra penki rusai ir vienas latvis. 

Jie yra apie 150 kilometrų nuo tos vietos, kur buvo įvykdytas teroro aktas. Alpinistų teigimu, ten saugu, valdžia visiškai kontroliuoja situaciją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius