-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kam tas verslo planas? Elonas Muskas improvizuoja

Kai praėjusį mėnesį „Twitter“ derėjosi dėl akcijų pardavimo su Elonu Musku, įmonė rėmėsi įprastomis verslo perėmimo taisyklėmis ir rekomendacijomis. E.Muskas, turtingiausias pasaulio žmogus, elgėsi priešingai.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „The New York Times“/JEFFERSON SIEGEL nuotr.

Jis neturėjo plano, kaip finansuoti ar valdyti „Twitter“, atskleidė E.Muskas vienam artimam bendražygiui.

Siekdamas užsitikrinti 44 milijardų dolerių sandorį, jis patarimų kreipėsi į nedidelį žmonių, kuriais pasitiki, ratą. Tame rate yra Jaredas Birchallas, šeimos biuro vadovas ir Alexas Spiro, asmeninis E.Musko advokatas.

Kai „Twitter“ ėmė priešintis jo uvertiūroms, E.Muskas pradėjo spausti kompaniją tviteryje – kai kurie jo pasisakymai buvo žaismingi, kai kurie – aštroki, ir visi – impulsyvūs.

Technologijų srities milijardieriai, tokie kaip Billas Gatesas, Jeffas Bezosas ir Larry Page'as, dažnai turi ilgalaikius planus ir tvarko savo reikalus pasitelkę teisininkų, komunikacijos profesionalų ir įvairių specialistų agentūrų aparatą. E.Muskas veikia kitaip nei kuris nors iš jų.

Remiantis interviu su daugiau nei 30 esamų ir buvusių jo darbuotojų, investuotojų ir kitų asmenų, kuriems teko su juo bendradarbiauti, verslininkas leidžiasi vedamas užgaidų ir impulsų, be to, yra įsitikinęs, kad jis – 100 procentų teisus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius