Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kambodžoje kalėjęs australų režisierius grįžo namo sulaukęs karališkosios malonės

Kambodžoje šešeriems metams kalėjimo už šnipinėjimą nuteistas australų režisierius grįžo namo po to, kai sulaukė karališkosios malonės. Režisieriaus šeima teigia esanti „be gali laiminga“. Jamesas Ricketsonas praėjusį mėnesį buvo nuteistas kalėti šešerius metus už šnipinėjimą, o nelaisvėje buvo laikomas nuo birželio mėnesio po to, kai skraidino bepilotę skraidyklę virš opozicijos surengto mitingo.
Jamesas Ricketsonas
Jamesas Ricketsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį jam buvo suteikta karališkoji malonė, kai to paprašė itin galingas šalies premjeras Hun Senas.

„Ricketsonų šeima yra be galo laiminga, kad Jamesas saugiai sugrįžo į Australiją, – teigiama šeimos išplatintame pareiškime. – Jamesas vis dar labai myli Kambodžą ir jos žmones ir ketina toliau jiems padėti, kuo tik galės.“

J.Ricketsonas buvo nuteistas už tai, kad paleido bepilotę skraidyklę virš opozicinės Kambodžos nacionalinio gelbėjimo partijos (CNRP) mitingo. Tas politinis judėjimas keliais mėnesiais vėliau buvo uždraustas šalyje.

Uždraudus CNRP, Kambodžos valdančiajai partijai atiteko visos vietos parlamente po liepą vykusių nacionalinių rinkimų. Vakarų valstybės Kambodžos rinkimus pavadino nepatikimais, nes juose nedalyvavo opozicija.

Po šešias dienas trukusio teismo teisėjas Seng Leangas pripažino 69 metų J.Ricketsoną kaltu dėl dviejų kaltinimų šnipinėjimu.

Jo advokatas Kong Sam Onnas prie teismo susirinkusiems žurnalistams sakė planuojantis kreiptis į karalių, kad šis suteiktų J.Ricketsonui malonę.

J.Ricketsonas teisinių problemų yra turėjęs ir anksčiau. 2014-aisiais jam buvo skirta dvejų metų lygtinė kalėjimo bausmė už tariamus grasinimus paviešinti kaltinimus, kad viena Kambodžoje veikianti bažnyčia pardavinėjo vaikus.

Dvejais metais vėliau jam buvo skirta bauda teismui pripažinus jį kaltu apšmeižus vieną nevyriausybinę organizaciją, kovojančią su pedofilija. Jis kaltino tą organizaciją manipuliuojant liudininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius