Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 24 /13:40

Kambodžoje sugriuvusiame pastate rasti dar du gyvi likę žmonės

Viename Kambodžos kurortiniame mieste dar du gyvi žmonės pirmadienį buvo ištraukti iš sugriuvusio nebaigto statyti pastato, aukų skaičiui padidėjus iki 28 ir beveik nebelikus vilčių rasti daugiau išgyvenusių. Gelbėtojai išvadavo rastus vyrus iš po suvirtusių nuolaužų, davė atsigerti vandens ir išvežė į ligoninę.
Gelbėtojai neša žuvusiojo kūną.
Gelbėtojai neša žuvusiojo kūną. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kambodža

Dar 24 darbininkai buvo sužeisti šeštadienį šalies pietvakariuose esančiame klestinčiame Shanukvilio kurorte sugriuvus Kinijos įmonei priklausančiam nebaigtam septynių aukštų daugiabučiui, kuriame statybininkai miegojo.

Kinijos ambasada pareiškė užuojautą dėl šios nelaimės ir nurodė mobilizuojanti Pekino pagalbą gelbėjimo pastangoms.

Preah Sihanuko provincijos tarnybos informavo, kad praeitą naktį gelbėtojai po nuolaužomis rado penkis kūnus ir dar keturis – pirmadienį, tad bendras aukų skaičius išaugo iki 28. Iš aikštelės jau išvežta apie 80 proc. nuolaužų.

Sekmadienį vakare nelaimės vietą aplankė premjeras Hunas Senas ir keli kiti vyriausybės nariai.

Savo „Facebook“ paskyroje Hunas Senas parašė pareikalavęs, kad provincijos gubernatorius Yunas Minas atsistatydintų ir kad pareigūnas pakluso.

Premjeras pridūrė įkūręs specialų komitetą patikrinti kitų Kinijos statybų projektų Shanukvilyje kokybei įvertinti.

Vienas iš sužeistų darbininkų pasakojo, kad kartu su žmona miegojo viduje ir išgirdo garsų trenksmą, sudrebinusį griūti pradėjusį pastatą. Jie išbuvo 12 valandų įkalinti po nuolaužomis, kol galiausiai juos rado gelbėtojai.

Darbo ir profesinio parengimo ministerija nurodė, kad sugriuvusiame pastate buvo 30 darbininkų, bet minėtas įvykio liudininkas teigė, kad viduje buvo 55-60 žmonių.

Provincijos tarnybų pranešime sakoma, kad buvo sulaikyti keturi Kinijos piliečiai, susiję su šiuo statybų projektu.

Kinijos ambasada pirmadienį nurodė „remianti nuodugnų avarijos tyrimą ir Kambodžos kompetentingos tarnybos būtinas priemones, taikomas pagal įstatymus“.

Pranešime sakoma, kad ambasada labai nuliūdinta šios nelaimės ir kad buvo kreiptasi į Kambodžoje veikiančias Kinijos įmones, galinčias atsiųsti darbuotojų ir sunkiosios technikos griuvėsiams valyti.

Sihanukvilis kadaise buvo apsnūdusi žvejų bendruomenė, kurią paskui atrado poilsiautojai iš Vakarų šalių, o dar vėliau – turtingi rusai.

Pastaraisiais metais gyvenvietė pritraukė Kinijos investicijų laviną, todėl savo lošimo namais garsėjančiame miestelyje prasidėjo statybų bumas.

Šiuo metu Sihanukvilyje statomi 50 kinams priklausančių lošimo namų ir dešimtys viešbučių kompleksų.

Remiantis oficialia statistika, 2016–2018 metais Kinijos vyriausybė ir privatus verslas į Preah Sihanuko provinciją investavo 1 mlrd. dolerių (880 mln. eurų).

Kambodža yra Pietryčių Azijos viena skurdžiausių valstybių, kur dažnai nepaisoma saugos taisyklių. Šalies statybvietėse pasitaiko daug nelaimingų atsitikimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius