-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kambodžoje suimtas oligarchas Sergejus Polonskis bandė slėptis džiunglėse prisidengęs tik rankšluosčiu

Kambodžoje pirmadienį sulaikytas skandalingai pagarsėjęs Rusijos verslininkas Sergejus Polonskis, kuris šioje šalyje slapstėsi dėl kaltinimų sukčiavimu Rusijoje statant gyvenamuosius namus. Kambodžoje oligarchas įkliuvo dėl kaltinimų užpuolus vietinius gyventojus.
Sergejus Polonskis
Sergejus Polonskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šią informaciją paskelbė jam atstovaujantis advokatas Aleksandras Karabanovas.

S.Polonskis buvo sulaikytas ne dėl anksčiau išduoto Interpolo orderio, bet dėl įtarimų pagrobus Kambodžos jūrininkus, tikino jo atstovas. „Aš nesuprantu, kas vyksta. Kambodžos vidaus reikalų ministerija bando suvesti sąskaitas su S.Polonskiu, nes yra vaizdo įrašas, kur policijos viršininkas iš S.Polonskio prašo milijono dolerių, kad jis nebūtų išduotas Rusijos valdžiai“, – skelbia verslininko atstovas A.Karabanovas. Tuo tarpu Kambodžos pareignai paskelbė, kad verslininkas suimtas vykdant Interpolo išduotą orderį.

Bandė pabėgti prisidengęs tik rankšluosčiu

Pagal S.Polonskio atstovą, suėmimo reidas prasidėjo pirmadienį 03:00 vietos laiku. Keliasdešimt ginkluotų pareigūnų į salą, kuri priklauso rusų verslininkui, atplaukė trimis kateriais. S.Polonskį jo šaltinis policijoje įspėjo apie grėsmę. Oligarchas spėjo pabėgti iš salos ir pasislėpė džiunglėse. Pasak televizijos kanalo „Rossija 24“, S.Polonskis galėjo būti sulaikytas panaudojus šaunamąjį ginklą. „Rossija 24“ žurnalistas pranešė, kad turtuolis buvo be drabužių, prisidengęs tik rankšluoščiu.

Praėjusią savaitę Rusijos generalinė prokuratūra nusiuntė oficialų prašymą Kambodžos valdžiai dėl S.Polonskio išdavimo Rusijai. Kambodža patvirtino, kad pasiruošusi verslininką išduoti Rusijai.

S.Polonskį jo šaltinis policijoje įspėjo apie grėsmę. Oligarchas spėjo pabėgti iš salos ir pasislėpė džiunglėse.

S.Polonskis pareiškė norą sugrįžti į Maskvą, bet jis siekė, kad suėmimas būtų pakeistas į pasižadėjimą neišvykti iš šalies. Tačiau Vidaus reikalų ministerijos Tyrimų departamentas pranešė, jog kardomosios priemonės pakeitimo klausimą būtų galima svarstyti tik tada, kai S.Polonskis atvyks kaip suimtasis.

Pasak tyrėjų, S.Polonskis būdamas kompanijos „Mirax Group“ (vėliau pervadintos į „Potok“) direktorių tarybos pirmininku ir prezidentu, iš vieno statybų projekto pasisavino 5,7 milijardus rublių, už kuriuos turėjo būti pastatytas naujas gyvenamasis rajonas. S.Polonskis jam iškeltus kaltinimus vadina nepagrįstais.

Pasak tyrimo, S.Polonskiui pavaldi kompanija gavo pinigus iš investuotojo, paskui užšaldė statybas ir neįvykdė įsipareigojimų. Po to bendrovė pradėjo sąmoningą bankroto ir likvidavimo procedūrą. Rusijos vidaus reikalų ministerija paskelbė, kad nuo S.Polonskio nukentėjo apie 80 žmonių. Maskvos teimas leido suimti verslininką, tačiau jis pabėgo iš Rusijos. Tuomet buvo paskelbta tarptautinė verslininko paieška.

Konfliktas su jūrininkais

Kambodžoje apsistojęs S.Polonskis laukė galutinio teismo sprendimo byloje dėl kūno sužalojimo ir neteisėto laisvės atėmimo. Šių metų sausį S.Polonskis su dviem draugais išplaukė papramogauti į jūrą. Padauginę alkoholinių gėrimų vyrai susipyko su laivo įgula, kurią sudarė vietos gyventojai, uždarė jūreivius į jachtos triumą, o vėliau liepė jiems šokti iš laivo ir patiems plaukti į krantą.

S.Polonskiui pavyko susitaikyti su nukentėjusiaisiais. Jis jūreiviams sumokėjo kompensacijas, šie atsiėmė skundus, bet verslininkui vis tiek grėsė treji metai kalėjimo. Galiausiai jam pavyko ištrūkti iš kalėjimo pasirašius pasižadėjimą neišvykti. Vos ištrūkęs į laisvę S.Polonskis pažeidė susitarimą ir pabėgo į Europą. Jis nesėkmingai bandė gauti Izraelio pilietybę, o vėliau vėl sugrįžo į Kambodžą, kur iki sulaikymo gyveno ramiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius