-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kamčiatkoje sudužo sraigtasparnis su snieglentininkais

Kamčiatkoje šeštadienį rastas kiek anksčiau dingęs sraigtasparnis, pranešė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija (NSM).

Į nelaimės vietą išskubėjo vietiniai gelbėtojai ir dvi brigados iš Visos Rusijos katastrofų medicinos centro „Zaščita“.

„6 val. vietos laiku Kamčiatkos krašto Jelizovo rajone neįvyko nustatytas ryšio seansas su sraigtasparniu Mi–8, kuriuo skrido 16 snieglentininkų bei jų instruktorius bei trys ekipažo nariai“, – nurodė NSM spaudos tarnyba.

Pasak agentūros pašnekovo, dingusiojo ieškoti 7 val. 40 min. išskrido antras sraigtasparnis Mi–8 su gelbėtojais ir gydytoju.

Dukuko perėjos rajone 8 val. 40 min. rasta dingęs sraigtasparnis. „Jis pateko į sniego laviną, žmonių likimas nežinomas“, – sakė NSM atstovas.

Pasak jo, 9 val. 20 min. į nelaimės vietą išskrido dar vienas gelbėtojų sraigtasparnis. Taip pat sausuma vyksta dar viena gelbėtojų grupė.

Įstaigos „Rosaviacija“ vadovo patarėjas Sergejus Izvolskis sakė, kad avariją patyręs sraigtasparnis priklausė Kamčiatkos avialinijoms ir kad nelaimė įvyko vietovėje, esančioje už 70 km į šiaurės vakarus nuo Petropavlovsko, netoli Jelizovo gyvenvietės.

S.Izvolskis minėjo 15 snieglentininkų ir tris lakūnus buvus sudužusiame sraigtasparnyje. Pasak jo, grupė 3 val. 27 min. išskrido iš Avačios sraigtasparnių bazės, o nustatytu laiku radijo ryšys su ekipažu nepavyko.

Iš kito šaltinio „Interfax“ sužinojo, jog tarp minimų 18 žmonių buvo 14 turistų iš Vokietijos, trys lakūnai ir sraigtasparnio vado anūkas.

Sraigtasparnis aptiktas užverstas sniegu kalno šlaite.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius