Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kamerūne pagrobtas prancūzų dvasininkas

Šiaurės Kamerūne prie sienos su Nigerija šią naktį buvo pagrobtas prancūzų dvasininkas, ketvirtadienį pranešė Prancūzijos užsienio reikalų ministerija.
Georges'as Vandenbeuschas
Georges'as Vandenbeuschas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Georges'as Vandenbeuschas buvo pagrobtas netoli Kozos miesto, maždaug už 30 kilometrų nuo Nigerijos, sakoma ministerijos pranešime, kuriame priduriama, kad pareigūnai „bendradarbiauja su Kamerūno valdžia, siekdami užtikrinti jo išlaisvinimą“.

„Jie kalbėjo angliškai. Manome, kad jie atėjo pėsti. Jie nebuvo su kaukėmis. Nežinome, ką jie paėmė iš namų. Jie buvo vieni su juo“, – apie incidentą AFP sakė sesuo Francoise.

Ministerija sakė priskyrusi šį rajoną, kuriame islamistų kovotojai vasario mėnesį pagrobė ir du mėnesius laikė įkaitais septynis prancūzų šeimos narius, prie pavojingų.

Nors tai nurodoma ministerijos kelionių vadove, „tėvas Georges'as nusprendė likti savo parapijoje ir tęsti savo darbą“, sakoma pranešime.

Islamistų grupuotės „Boko Haram“ pagrobta septynių asmenų prancūzų šeima, atostogavusi šiaurės Kamerūne, pagrobėjų nelaisvėje išbuvo nuo vasario iki balandžio, kai buvo išlaisvinta.

Tuo metu Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as neigė, kad už įkaitus buvo sumokėta išpirka, tačiau remiantis slapta Nigerijos vyriausybės ataskaita, kurios kopiją pavyko gauti „Reuters“, prancūzų ir Kamerūno derybininkai „Boko Haram“ už jų paleidimą sumokėjo maždaug 3,15 mln. JAV dolerių prilygstančią išpirką.

Jungtinės Valstijos trečiadienį įtraukė „Boko Haram“ ir Nigerijos islamistų kovotojų grupuotę „Ansaru“ į teroristinių organizacijų sąrašą, todėl materialinė parama šioms grupuotėms yra nusikalstama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius