Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai
2021 03 05 /18:46

Kanada patvirtino „Johnson & Johnson“ vakciną nuo COVID-19

Kanada penktadienį patvirtino bendrovės „Johnson & Johnson“ vakciną nuo koronavirusinės infekcijos, kuri galės būti naudojama kartu su anksčiau patvirtintais „AstraZeneca“, „Pfizer-BioNTech“ ir „Moderna“ preparatais.
„Johnson & Johnson“ vakcina nuo koronaviruso
„Johnson & Johnson“ vakcina nuo koronaviruso / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Viena doze suleidžiama vakcina nuo COVID-19 galės būti skiepijami žmonės nuo 18 metų amžiaus.

Otava yra užsakiusi iki 38 mln. šio preparato dozių.

„Johnson & Johnson“ vakcina gali būti laikoma šaldytuvuose esant 2–8 Celsijaus laipsnių temperatūrai – taigi, šį preparatą lengviau platinti negu kai kurias alternatyvas.

„Priėjome išvadą, jog esama rimtų įrodymų, kad šios vakcinos nauda yra didesnė už galimą riziką“, – per spaudos konferenciją sakė Sveikatos apsaugos ministerijos vyriausioji medicinos pareigūnė Supriya Sharma ir pridūrė, kad preparatas bus toliau vertinamas jį platinant.

Visos Kanadoje iki šiol patvirtintos vakcinos „yra veiksmingos [apsaugos priemonės] nuo sunkių [ligos] atvejų ir hospitalizavimo“, pridūrė ji.

38 mln. gyventojų turinti Šiaurės Amerikos valstybė iš viso yra užsakiusi ar rezervavusi per 400 mln. vakcinų dozių iš septynių tiekėjų.

Tikimasi, kad ateinančiomis savaitėmis sveikatos apsaugos pareigūnai paskelbs sprendimą dėl bendrovės „Novovax“ vakcinos. Ši kompanija dabar yra vienintelė, irgi pateikusi paraišką, kad būtų įvertintas jos preparato tinkamumas.

Nuo pandemijos pradžios Kanadoje nustatyta per 878 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, daugiau kaip 22 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius