Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanada rusų diplomatui nurodė išvykti iš šalies ir perduoti žinutę Maskvai

Antradienį Kanada išsiuntė rusų diplomatą iš šalies tam, kad jis „perduotų žinutę Maskvai“, skelbia „Globe and Mail“. Kanados ir Rusijos santykiai nuolat blogėja nuo Rusijos įsiveržimo į Krymą.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įtampa tarp Otavos ir Maskvos pasiekė tokį lygį, kad Kanada nurodė Rusijos kariniam atašė pulkininkui leitenantui Jurijui Bezlerui per dvi savaites palikti šalį.

„Globe and Mail“ šaltiniai teigia, kad toks Kanados žingsnis – atsakas į rusų sprendimą išsiųsti iš šalies Kanados diplomatą Rusijoje.

Neseniai Kanada atsisakė išduoti vizas Rusijos diplomatams, kadangi kilo įtarimas, jog Maskvos pasiuntiniai nėra tie, kuo sako esantys. Anot šaltinių, Kanada įtarė, kad Maskva į jų šalį siunčia žmones ne diplomatinei misijai vykdyti

Šaltinių teigimu, Rusija į Kanadą norėjo atsiųsti daugiau diplomatų, tačiau Kanadai kilo įtarimas, kad jie nebūtų įgaliotieji pasiuntiniai. 

Kanada nuo pat pradžių smerkė Rusijos veiksmus Ukrainoje – po karinės invazijos ji iš šalies išsiuntė visus rusų karius, vėliau paskelbė sankcijas Rusijos veikėjams ir vienam bankui, sustabdė karinį bendradarbiavimą, atšaukė savo delegaciją Sočio parolimpinėse žaidynėse ir atsisakė dalyvauti G8 susitikime Sočyje. 

Neseniai Kanada atsisakė išduoti vizas Rusijos diplomatams, kadangi kilo įtarimas, jog Maskvos pasiuntiniai nėra tie, kuo sako esantys. Anot šaltinių, Kanada įtarė, kad Maskva į jų šalį siunčia žmones ne diplomatinei misijai vykdyti.

Reaguodama į tai Maskva iš šalies išsiuntė Kanados diplomatą. Dabar kaip atsaką kanadiečiai išsiunčia rusą.

Kanados Užsienio reikalų departamentas atsisakė patvirtinti, kad rusas iš šalies išsiunčiamas dėl įvykių Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius