Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kanada svarsto konfiskuoti Rusijos oligarcho R.Abramovičiaus turtą ir jį skirti Ukrainos atstatymui

Kanados vyriausybė paskelbė apie planus konfiskuoti 26 mln. dolerių vertės Rusijos oligarcho Romano Abramovičiaus, kuriam taikomos sankcijos, turtą. Konfiskuotas lėšas svarstoma skirti Ukrainos atstatymui ir kompensacijoms nuo Rusijos invazijos nukentėjusiems asmenims.
Romanas Abramovičius
Romanas Abramovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „Guardian“, tai pirmas toks atvejis, kai Kanada pasinaudojo naujais įgaliojimais, siekdama konfiskuoti sankcionuotų asmenų turtą.

Šalies užsienio reikalų ministrė Melanie Joly sakė, kad vyriausybė „toliau darys spaudimą Rusijos režimui ir tiems, kurie gavo naudos iš barbariškos Putino invazijos į Ukrainą.“

Oligarchas R.Abramovičius buvo priverstas parduoti „Chelsea“ futbolo klubą, kai jam sankcijas įvedė Jungtinės Karalystės vyriausybė dėl indėlio V.Putinui surengiant „brutalią ir barbarišką invaziją“ į Ukrainą.

Kai R.Abramovičius kovą buvo įtrauktas į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą, ES nurodė, kad jis yra „Rusijos oligarchas, turintis ilgalaikių ir glaudžių ryšių su Vladimiru Putinu. Jis turėjo privilegijuotą galimybę susisiekti su prezidentu ir palaikė labai gerus santykius su juo. Šie ryšiai su Rusijos vadovu padėjo jam išlaikyti didelį turtą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius