Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kanadiečių pora telefonu stebėjo, kaip sudega jų namas, iš kurio jie evakavosi vos prieš 20 minučių

Kanadiečių O'Reilly šeima antradienį paliko savo namą Kanados Fort Makmario mieste, kai prie jo pernelyg priartėjo visa naikinantys liepsnos liežuviai. Jie vos spėjo pabėgti laiku – netrukus poros namai virto pragaru.
Temos: 3 Namas Kanada Gaisras

Išvykdami jie paliko įjungtą vaizdo stebėjimo kamerą, kuri vaizdus tiesiogiai transliavo į „iPhone“ telefoną. Taip šeima regėjo, kaip ugnis pasiglemžia jų namus.

Filmuotoje medžiagoje iš pradžių matyti liepsnų liežuviai čia pat, už lango. Netrukus su dūžtančiais stiklais ugnis ir tiršti dūmai ima tvindyti namų svetainę.

Pora pasakojo, kad namus turėjo palikti nedelsiant. Taip jie nespėjo net pasiimti savo augintinių – dviejų paprastųjų jūrų klounų, kurių akvariumas matomas filmuotoje medžiagoje.

VIDEO: Kanadiečių pora telefonu stebėjo, kaip sudega jų namas

Miškų gaisras išplito dvigubai didesniame plote

Didelis miškų gaisras Kanadoje šeštadienį išplito dvigubai didesniame plote ir pareigūnai perspėjo, kad situacija Albertos bituminių smėlynų regione yra „neprognozuojama ir pavojinga“.

„Tai išlieka didelis, nekontroliuojamas, pavojingas gaisras“, – sakė visuomenės saugumo ministras Ralphas Goodale‘as, kalbėdamas apie gaisrą, kurio plotas didesnis už Londono teritoriją ir kuris privertė evakuoti žmones iš Fort Makmario miesto.

Iš miesto pagaliau išvyko – lėktuvais ar automobilių kolonomis – beveik visi iš 25 tūkst. žmonių, kurie dar buvo įstrigę šiaurėje.

Vėjai šeštadienį vakarė ginė liepsnas į rytus nuo epicentro aplink šį naftininkų miestą.

Per vieną dieną gaisro teritorija padidėjo dvigubai, iki vidurnakčio užėmė daugiau kaip 200 tūkst. ha ir toliau plėtėsi, sakoma vėlai šeštadienį paskelbtame Albertos nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros pranešime.

Ugniai plisti padeda mažas drėgnumas, beveik 30 laipsnių pagal Celsijų karščiai ir gūsingi 40 km per val. greičio vėjai miškuose ir krūmynuose po dviejų mėnesių sausros.

Tačiau pareigūnai neužregistravo nė vieno mirties atvejo, tiesiogiai susijusio su gaisru, kuris prasidėjo beveik prieš savaitę.

Vėsesnis drėgnas oras su tam tikra lietaus tikimybe galėtų padėti pristabdyti gaisrą artimiausiomis dienomis, sakė Albertos ugniagesių departamento direktorius Chadas Morrisonas.

Tačiau „reikia smarkaus lietaus“, perspėjo jis, nes „trumpalaikio nepakanka“.

Vienintelės geros naujienos, pasak jo, yra tai, kad vėjas gena liepsnas tolyn nuo Fort Makmario ir naftos gavybos vietų, tad žmonėms pavojus mažesnis, nors ir daroma rimta žala aplinkai.

VIDEO: Milžiniškas gaisras Kanadoje iš namų išginė 100 tūkst. gyventojų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius