-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanadoje 60-metė pagimdė dvynius

Kanados vakaruose esančiame Kalgario mieste 60-metė moteris, kuri Indijoje gydėsi nevaisingumą, pagimdė dvynius, ketvirtadienį savo interneto svetainėje pranešė „Canadian Broadcasting Corp“ (CBC).
Temos: 1 Gimdymas

Pranešime sakoma, kad dvyniai – abu berniukai – gimė septyniomis savaitėmis pirma laiko, atlikus moteriai cezario pjūvį. Nors vienam naujagimiui prijungtas kvėpavimo aparatas, gydytojai sako, kad dvyniai laikosi gerai, tik bus ligoninėje, kol priaugs svorio ir galės kvėpuoti patys.

CBC pranešime sakoma, kad ji per gyvenimą tris kartus patyrė persileidimą, net ir po operacijos tam tikram gimdos defektui ištaisyti.

Jų motina Ranjit Hayer, kuriai tai pirmieji vaikai, ketvirtadienį ryte ligoninėje pasikalbėjo su CBC žurnalistu.

Ji sakė, jog buvo pasiryžusi tapti motina ir ne vieną dešimtmetį bandė pastoti – natūraliai ir su medikų pagalba. Kartą ji su vyru Indijoje sumokėjo vienam gydytojui už apvaisinimo mėgintuvėlyje procedūrą, tačiau gavęs pinigus medikas ėmė slapstytis.

Iš Indijos kilusi R.Hayer vėl dar kartą važiavo į šią šalį dėl apvaisinimo mėgintuvėlyje procedūros, jai buvo panaudoti donorės kiaušinėliai. Kanados gydytojai dėl pacientės amžiaus atsisakė atlikti tokią procedūrą.

CBC pranešime sakoma, kad ji per gyvenimą tris kartus patyrė persileidimą, net ir po operacijos tam tikram gimdos defektui ištaisyti.

Nors 60-metė gimdyvė – neįprastas dalykas, R.Hayer toli gražu nėra rekordininkė. Liepos mėnesį „ABC News“ pranešė, kad Indijoje viena 72 metų moteris, kuri jau turi penkis vaikaičius, po apvaisinimo mėgintuvėlyje pagimdė dvynius. Ji yra seniausia gimdyvė pasaulyje.

Akušeris pamanė, kad tai pokštas, kai ši pacientė buvo atsiųsta pas jį. Medikas ir dabar abejoja dėl tokio vėlyvo gimdymo pasekmių, praneša CBC.

„Negalėčiau įsivaizduoti savęs 65 metų ir su dviem aplink beprotiškai zujančiais penkiamečiais“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius