Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanadoje įsisiūbavo sunkvežimių vairuotojų inicijuotas protestas prieš skiepus

Šeštadienį Otavoje oficialiai prasidėjo sunkvežimių vairuotojų protestas, nukreiptas prieš privalomą vairuotojų, norinčių kirsti Kanados ir Jungtinių Amerikos Valstijų sieną, skiepijimą. Protestą organizuoja grupė „Canada Unity“, prieštaraujanti griežtoms COVID-19 pandemijos valdymo priemonėms, skelbia „The Independent“.
Protestas prieš pandemijos valdymo priemones Kanadoje
Protestas prieš pandemijos valdymo priemones Kanadoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Nuo sausio 15 dienos JAV arba Kanados sieną norintys kirsti sunkvežimių vairuotojai turi pateikti vakcinacijos nuo koronaviruso įrodymą.

Šia tvarka nepatenkinti sunkvežimių vairuotojai pastarosiomis dienomis iš Britų Kolumbijos keliavo kolona per šalį, o šeštadienį, pasiekę Otavą, pradėjo oficialų protestą. Kaip skelbia „The Independent“, skaičiuojama, kad į protestą Kanados sostinėje gali susirinkti apie 10 tūkst. žmonių.

„Laisvės konvojumi“ pasivadinusiame feisbuko puslapyje rašoma, kad sausio 15-ąją nedidelė Kanados provincijos – Albertos – sunkvežimių vairuotojų, jų šeimos narių ir rėmėjų grupė nusprendė, esą šalyje taikomi COVID-19 ribojimai „peržengė ribas“.

Nėra žinoma, kiek tiksliai sunkvežimių vairuotojų prisijungė prie grupės, riedėjusios į sostinę. Ontarijo policija penktadienį skelbė, kad ryte, apie 9 val. 35 min., greitkeliu į rytus važiavo 17 vilkikų su priekabomis, 104 vilkikai be priekabų, 424 lengvieji automobiliai ir šešios poilsinės transporto priemonės. Skelbta, kad dalis protestuotojų į Otavą atvyks iš rytinės šalies pusės.

Šeštadienį protestuotojai pasiekė Otavą. Daugiau nei 100 sunkvežimių užtvėrė gatvę aplink Kanados parlamentą, Parlamento kalvą užplūdo minia.

„The Independent“ skelbia, kad sostinėje įsiplieskus protestui ministras pirmininkas Justinas Trudeau su šeima persikėlė į saugesnę vietą.

Kiek anksčiau žiniasklaida skelbė apie socialinėje erdvėje paplitusį vaizdo įrašą, kuriame vienas konvojaus šalininkas atvirauja norintis, kad Kanadoje atsikartotų JAV Kapitolijaus šturmo scenarijus.

Kanados sunkvežimių vežėjų aljansas atsiribojo nuo protestuotojų ir nurodė, kad daugelis jų nėra susiję su šia industrija.

Policija paragino protestuoti taikiai ir įspėjo, kad tarp susirinkusiųjų gali būti pavienių provokatorių. Nerimą pareigūnams kelia tai, kad į Otavą galėjo atvykti agresyviai nusiteikusių dešiniųjų grupių.

Manoma, kad protestai vyks šeštadienį ir sekmadienį. Vis dėlto, kaip skelbia „Global News“, kai kurie susirinkusieji teigė, esą nesitrauks tol, kol nebus atšaukti COVID-19 vakcinacijos reikalavimai.

„Reuters“ nurodo, kad apie 90 proc. Kanados sunkvežimių vairuotojų, kuriems taikomas įsigaliojęs įstatymas, taip pat 77 proc. visuomenės – yra dukart pasiskiepiję vakcina nuo koronaviruso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius