-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanadoje pavogti 15 mln. pacientų laboratorinių tyrimų duomenys

Kanados privačių duomenų apsaugos tarnybos pradėjo tyrimą dėl kibernetinio saugumo incidento, vienai medicinos tyrimų laboratorijai antradienį pranešus apie galimą iki 15 mln. kanadiečių pacientų – tai yra, beveik pusės šalies gyventojų – duomenų vagystę.
Kibernetinė ataka
Kibernetinė ataka / „Scanpix“ nuotr.

Laboratorija „LifeLabs“, visoje Kanadoje atliekanti kraujo ir kitus tyrimus, savo laiške klientams rašo, kad jų vardai, kontaktinė informacija, sveikatos priežiūros kortelių numeriai ir laboratorinių tyrimų rezultatai galėjo būti pavogti per lapkričio pradžioje surengtą kibernetinį įsilaužimą į jos kompiuterius.

Dauguma paveiktų asmenų yra Ontarijo arba Britų Kolumbijos gyventojai.

Bendrovė pridūrė sumokėjusi neįvardytą sumą įsilaužėliams, kad susigrąžintų duomenis, taip pat pasitelkusi kibernetinio saugumo ekspertų, kad izoliuotų ir apsaugotų paveiktus kompiuterius bei nustatytų įsilaužimo mastą.

„Norime pabrėžti, kad šiuo metu mūsų kibernetinės saugos bendrovės informavo, jog su šia kibernetine ataka susijusi grėsmė mūsų klientams yra maža“, – sakoma bendrovės pranešime.

„LifeLabs“ pridūrė, kad jos saugumo konsultantai „nematė jokių klientų duomenų paviešinimų, atlikdami savo tyrimus, įskaitant „tamsiojo interneto“ ir kitų tinklalapių stebėseną“.

Ontarijo ir Britų Kolumbijos privačių duomenų apsaugos komisarai Brianas Beamishas ir Michaelas McEvoy sakė atliekantys bendrą tyrimą dėl šio incidento ir pridūrė, kad atakos mastas yra „itin neraminantis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius