Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanadoje – sūrio kontrabanda

Kanadoje veikė „sūrio kontrabandos žiedas“. Šalies pareigūnai aiškinosi sūrio kontrabandą vežusių asmenų tapatybes. Paaiškėjo, kad vienas kontrabandininkų – policininkas.
Parmezanas
Sūris Kanadoje brangesnis nei JAV, tad šalyje pasitaiko kontrabandinių produktų. / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Sūris Kanada

Bendro JAV ir Kanados tyrimo metu nustatyta, kad į šalį per pietinę Ontarijo sieną neteisėtai buvo įvežta sūrio ir kitų produktų už 200 tūkstančių JAV dolerių. 

Teigiama, kad kontrabandininkai pardavė didelius kiekius sūrio, kuris JAV yra pigesnis, restoranams. 

Pareigūnai nustatė, kad kontrabandą vežė du civiliai ir vienas policijos pareigūnas. Pastarojo įgaliojimai buvo sustabdyti šių metų birželį, skelbia naujienų tarnyba BBC. 

Niagaros regioninė policija pranešė, kad vyrai bus teisiami už kontrabandą ir kitus muitų teisės pažeidimus. Įtariamieji vežė į šalį produktus ir nemokėjo muito mokesčių.

Teigiama, kad kanadiečiai užsidirbo 165 tūkstančius dolerių. 

Netoli Niagaros krioklių įsikūrusios picerijos savininkas teigė buvęs apklaustas dėl sūrių kontrabandos, tačiau tikino nieko nepirkęs. „Iš pradžių manėme, kad tai koks tai pokštas. Kas gali pirkti ir pardavinėti kontrabandinį sūrį?“, – sakė jis. 

Į Kanadą be muito mokesčių galima įsivežti 20 kg pieno produktų. Bausmės už kontrabandą gali siekti 245,5 procentus produkto vertės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius