Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 08

Kanados gaisrai Niujorką apgaubė apokaliptine migla: gyventojai priversti keisti įpročius, oro kokybė itin bloga

JAV rytinės pakrantės miestuose paskelbus pavojaus signalus dėl oro kokybės, Niujorkas trečiadienį skendėjo smoge, kurį sukėlė Kanados gaisrų dūmai, o tūkstančiai kanadiečių buvo priversti bėgti iš savo namų.

Tvyrant tirštam, gelsvos spalvos taršos rūkui virš garsiųjų Manhatano dangoraižių, Didžiojo Obuolio meras paragino gyventojus likti namuose, taip pat buvo atidėti skrydžiai ir sporto renginiai.

JAV Aplinkos apsaugos agentūra (EPA) pranešė, kad iš Kanados pasklidus dūmams už kelių šimtų kilometrų, daugiau kaip 100 mln. žmonių JAV šiaurės rytuose, vakaruose iki Čikagos ir pietuose iki Atlantos buvo įspėti apie taršą.

Pačioje Kanadoje dėl niokojančių miškų gaisrų daugiau nei 20 000 žmonių buvo priversti palikti namus ir išdegė apie 3,8 mln. hektarų žemės.

Ministras pirmininkas Justinas Trudeau teigė, kad šis miškų gaisrų sezonas Kanadoje yra pats blogiausias per visą istoriją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Niujorką apgaubė smogas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Niujorką apgaubė smogas

„Kvapas toks, tarsi kas nors lauke keptų kepsnius“, – sakė 30-metė Niujorko turistė iš Tailando Nicha Suaittiyanon ir pasiskundė, kad labai ašaroja ir niežti akys.

Kenksmingas rūkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius