Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanados mažuoju Madoffu vadinamas sukčius pasidavė policijai

Kanadiečių finansininkas, kuris slapstėsi dvi savaites ir kuris, kaip manoma, išviliojo beveik 50 mln. Kanados dolerių (112,5 mln. litų), pirmadienį pasidavė policijai.
Bernardas Madoffas
Bernardas Madoffas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Mama

Bertramas Earlas Jonesas kaltinamas dėl finansinės piramidės, kai pinigai senesniems klientams būdavo mokami naudojant naujų klientų pinigus, taip, kaip darydavo ir nemalonėn patekęs Volstrito finansininkas Bernardas Madoffas.

B.E.Jonesas, kaip įtariama, apgavo kelias dešimtis investuotojų, daugiausia – Kvebeke, taip pat kitose Kanados dalyse bei Jungtinėse Valstijose, liepos 10 dieną savo perspėjime rašė Kvebeko vertybinių popierių prižiūrėtoja AMF.

„Šią popietę jis, lydimas savo advokato, prisistatė į policiją“, – sakoma Kvebeko valstijos, kur dauguma gyventojų kalba prancūziškai, policijos pranešime.

B.E.Jonesas antradienį stos prieš teisėją Monrealyje.

Sukčiavimo schema buvo atskleista, kai sunerimę klientai susisiekė su AMF ir pranešė, kad negali susisiekti su B.E.Jonesu.

Kanados žiniasklaida praneša, kad jis galėjo apgauti šimtus investuotojų. Jo banko sąskaitas pareigūnai greit įšaldė, bet jos pasirodė esančios tuščios.

B.E.Joneso šeima neseniai paskelbė pareiškimą, kuriame sako, jog ta schema juos pribloškė ir kad žmona bei duktė nieko nežinojo, jos pačios tapusios finansų piramidės aukomis.

B.Madoffas birželio mėnesį buvo nuteistas 150 metų kalėti už didžiausią investuotojų apgaudinėjimo schemą per visą JAV istoriją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius