Kanados rytuose miško gaisras privertė evakuoti 16 000 žmonių

Kanados Atlanto vandenyno pakrantėje gaisrui apgadinus apie 200 pastatų ir privertus evakuoti 16 000 gyventojų, Naujosios Škotijos premjeras paprašė žmonių neiti į miškus ir vengti bet kokios veiklos, galinčios sukelti daugiau gaisrų.
Miško gaisras Kanadoje
Miško gaisras Kanadoje / „AFP“/„Scanpix“

„Jis labai išsiplėtęs. Skauda širdį“, – sakė nelaimės zonoje apsilankęs premjeras Timas Houstonas. Pamatęs, kokia žala padaryta, politikas paskelbė draudimą vykdyti veiklą miškuose.

Daugelis gyventojų antradienį nekantravo grįžti ir išsiaiškinti, ar nenukentėjo jų namai ir augintiniai, o ugniagesiai išreiškė susirūpinimą, kad dėl sauso ir vėjuoto oro rajonuose, iš kurių evakuoti žmonės, gaisras gali atsinaujinti. Orų prognozės rodė, kad trečiadienį numatomi karštesni orai, o lietaus bus ne anksčiau kaip penktadienį.

T.Houstonas sakė, kad draudimas taikomas visoms kelionėms ir veiklai visose miškingose vietovėse.

Anot provincijos miškų gaisrų valdymo grupės darbuotojo Scotto Tingley, labai tikėtina, jog visus kilusius gaisrus sukėlė žmogus.

Sekmadienį Halifakso apylinkėse kilusio gaisro židiniai gesinami, sakė Halifakso ugniagesių viršininko pavaduotojas Davidas Meldrumas. Antradienį jis teigė, kad dar per anksti nurodyti tikslų apgadintų ar sudegusių namų skaičių, tačiau savivaldybė sakė, kad nukentėjo apie 200 pastatų.

Iš viso apie 16 000 žmonių buvo nurodyta palikti savo namus į šiaurės vakarus nuo Halifakso. Teritorija, kurioje galioja įsakymas evakuotis, apima apie 100 kvadratinių kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius