Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kandidatas į JAV valstybės sekretorius M.Pompeo: minkštoji politika Rusijos atžvilgiu baigta

JAV Centrinę žvalgybos valdybą (CŽV) paliekantis jos direktorius Mike'as Pompeo per ketvirtadienį numatytą jo kandidatūros į valstybės sekretoriaus postą svarstymą Senate ketina pareikšti, kad daugelį metų Rusijos atžvilgiu JAV vykdyta minkštoji politika yra baigta. 
Mike'as Pompeo
Mike'as Pompeo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai praneša naujienų agentūra „The Associated Press“, gavusi M. Pompeo įžanginės kalbos, kurią jis pasakys ketvirtadienį per klausymus Senate, ištraukas.

Jis ketina pabrėžti, kad prezidento Donaldo Trumpo administracija laiko Rusiją „grėsme mūsų šaliai“.

M.Pompeo pasakys senatoriams, kad diplomatinės pastangos sureguliuoti santykius su Maskva kelia rimtų iššūkių, tačiau turėtų būti tęsiamos.

Jis taip pat pažymės, kad jei bus paskirtas į naujas pareigas, nedelsiant imsis žingsnių dėl Irano branduolinio susitarimo ir mėgins pasiekti, kad jis būtų peržiūrėtas.

M.Pompeo stengsis išryškinti skirtumus tarp numatytų jo veiklos prioritetų ir buvusio valstybės sekretoriaus Rexo Tillersono darbo šiame poste.

Jis taip pat ketina pabrėžti, jog faktas, kad Valstybės departamente daug aukštų postų tebėra neužimti, „demoralizuoja“, ir pažadės senatoriams kuo skubiau spręsti šią problemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius