-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kandidatė, kuriai neleista dalyvauti Rusijos prezidento rinkimuose, įkurs savo partiją

Už taiką pasisakanti Rusijos politikė Jekaterina Duncova trečiadienį pažadėjo įkurti politinę partiją, valdžios institucijoms patvirtinus, kad ji negalės dalyvauti kitais metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose.
MAXIM SHEMETOV / REUTERS
MAXIM SHEMETOV / REUTERS

Manoma, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas lengvai laimės penktąją kadenciją kovą vyksiančiuose rinkimuose, o kandidatuoti galės daugiausia Kremliui palankūs kandidatai.

Rusijos centrinė rinkimų komisija šeštadienį atmetė J. Duncovos paraišką dalyvauti prezidento rinkimuose, nurodžiusi, kad rėmėsi klaidomis buvusios miesto tarybos narės pateiktuose dokumentuose.

Trečiadienį komisija paliko galioti šį sprendimą.

„Aukščiausiasis Teismas atmetė mano prašymą leisti man kandidatuoti į prezidentus. Tačiau mes negalime pasiduoti ir sukursime savo politinę partiją!“ – parašė J. Duncova platformoje „Telegram“.

Net ir įsteigusi partiją, J. Duncova vis tiek negalėtų dalyvauti artėjančiuose prezidento rinkimuose.

Tačiau ji sakė norinti sukurti judėjimą „dešimtims milijonų“ rusų, kurie nori „taikios demokratinės ateities ir sveiko proto“, bet neturi jiems atstovaujančios partijos.

Kandidatams iš politinių partijų, neturinčių deputatų nacionaliniame parlamente, pavyzdžiui, iš liberalios opozicinės partijos „Jabloko“, taikoma ne tokia sudėtinga dalyvavimo prezidento rinkimuose procedūra kaip nepriklausomiems kandidatams.

Jie iki sausio pabaigos turi surinkti 100 tūkst. rėmėjų parašų, o nepriklausomi kandidatai – 300 tūkstančių.

Maskva jau daug metų nušalina opozicijos veikėjus nuo rinkimų ir politinio gyvenimo. Opozicijos tildymas suintensyvėjo Kremliui 2022 metų vasarį pasiuntus savo kariuomenę į Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius