Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kandidato į Rusijos prezidento postą G.Javlinskio lėktuve skrydžio metu nukrito slėgis

Rusijos opozicinės partijos „Jabloko“ lyderiui ir kandidatui į prezidento postą Grigorijui Javlinskiui antradienį skrendant iš Grozno į Maskvą, lėktuvo salone staiga nukrito slėgis, pranešė partijos atstovas spaudai Igoris Jakovlevas.
Grigorijus Javlinskis
Grigorijus Javlinskis / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Jie skrido iš Grozno į Maskvą ir, priartėjus prie oro uosto, pilotas pranešė, kad salone krito slėgis.

Nors jie patys to nepajuto, problema buvo ta, kad lėktuvas staiga pradėjo leistis žemyn ir tiesiog per kelias minutes nusileido iš 10 tūkstančių metrų iki 4–5 tūkstančių aukščio“, – naujienų agentūrai „Interfaks“ sakė I.Jakovlevas.

Pasak jo, keleiviai patyrė nemalonių pojūčių: „žmonės griebėsi už galvų, kai kuriems kraujavo ausys, o lėktuvą pasitiko trys greitosios pagalbos automobiliai“.

„Javlinskiui tiesiog stipriai užgulė ausis. Tai iki šiol kelia jam nepatogumų, bet apskritai jam viskas gerai“, – pridūrė partijos „Jabloko“ atstovas spaudai.

G.Javlinskis antradienį dalyvavo viename Grozno teismo posėdyje. Buvo sprendžiama, ar pratęsti žmogaus teisių gynimo centro „Memorial“ Čečėnijos atstovybės pirmininko Ojubo Titijevo suėmimo terminą.

Pastarasis kaltinamas neteisėta prekyba narkotikais. G.Javlinskis prašė, kad O.Titijevas būtų paleistas ir buvo pasiruošęs už jį laiduoti.

Savo ruožtu vienas šaltinis skubios pagalbos tarnybose pranešė agentūrai „Interfaks“, kad „incidentas įvyko vakar vakare apie 17 val. Maskvos (16 val. Lietuvos) laiku“.

„Iš Grozno į Maskvą skridusio lėktuvo „Boing-737“ įgula pranešė apie nepaprastąją padėtį lėktuve“, – slėgio sumažėjimą ir paprašė leidimo skubiai nusileisti iš 8 tūkst. metrų aukščio iki apytiksliai 3 tūkst. metrų“, – sakė šaltinis.

Pilotams pavyko žemai skridusį lėktuvą nutupdyti Maskvoje.

„Lėktuvas sėkmingai nusileido Vnukovo oro uoste. Tada aerodromo tarnybų specialistai pradėjo kompleksiškai vertinti lėktuvo būklę“, – pranešė šaltinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius