Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karas su teroru dar nelaimėtas, sako Vokietijos kanclerė Angela Merkel

Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį pareiškė, kad karas su terorizmu dar nelaimėtas, praėjus dešimtmečiui po rugsėjo 11-osios atakų prieš Jungtines Valstijas, taip pat gynė savo šalies dalyvavimą Afganistano konflikte, kurį menkai tepalaiko jos šalies visuomenė.
German Chancellor  Angela Merkel
German Chancellor Angela Merkel / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ vadovas „Osama bin Ladenas nebegyvas, tačiau terorizmas dar neįveiktas“, A.Merkel sakė savo savaitiniame vaizdo kreipimesi.

Kanclerė taip pat gynė Vokietijos kariuomenės vaidmenį per konfliktą Afganistane, kur O.bin Ladenas ir kiti „al Qaeda“ lyderiai buvo įsitvirtinę, kai jų organizacija 2001 metų rugsėjo 11 dieną surengė atakas Niujorke ir Vašingtone.

„Privalome būti pasiruošę kovoti“, kad apgintume demokratiją, pareiškė A.Merkel, pridūrusi, kad Vokietija tęs kovą prieš terorizmą kartu su savo sąjungininkais.

Vokietijos karinis kontingentas yra trečias didžiausias Afganistane. Apie 5 400 šios šalies karių vykdo misiją Afganistano šiaurėje, vadovaujant NATO, nors Vokietijoje atliktos apklausos rodo, kad aiški visuomenės dauguma nusistačiusi prieš Berlyno dalyvavimą šiame konflikte.

Sausį Vokietijos parlamentas dar 12 mėnesių pratęsė nepopuliarią misiją Afganistane, tačiau pirmąkart įpareigojo pradėti mažinti šį kontingentą nuo šių metų pabaigos, jeigu saugumo padėtis bus pakankamai gera.

A.Merkel taip pat sveikino virtinę sukilimų prieš režimus arabų šalyse. Pasak jos, šie neramumai įrodo, jog „visame pasaulyje žmonės kovoja dėl laisvės ir nori kurti demokratiją“.

„Laisvė ir demokratija yra geriausi atsakymai į terorizmą ir grasinimus“, – pridūrė kanclerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius