Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kardinolai gali paskelbti konklavos datą bet kada

Vatikanas antradienį pranešė, kad naująjį popiežių rinksiančios konklavos data gali būti paskelbta ir ne visiems kardinolams susirinkus į Romą, nes penki dalyvauti konklavoje turintys rinkikai dar neatvyko.
Kanados kardinolas Marcas Ouellet atvyko į Vatikaną
Kanados kardinolas Marcas Ouellet atvyko į Vatikaną / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nustatant konklavos datą visų jų dalyvavimas nėra būtinas“, – kalbėjo Vatikano atstovas Federico Lombardi, jis pridūrė, jog svarbiausia, kad penkiems dar neatvykusiems kardinolams užtektų laiko atvykti į Vatikaną iki slaptų popiežiaus rinkimų pradžios.

Iš 115 kardinolų, kurie rinks Benedikto XVI įpėdinį, 110 jau yra Romoje.

Iki šiol neatvyko Antonios Naguibas iš Egipto, Karlas Lehmannas iš Vokietijos, Jeanas-Baptiste'as Pham Minh Man iš Vietnamo, Kazimierzas Nyczas iš Lenkijos ir Johnas Hon Tongas iš Honkongo.

Kai kurių vėluojančių kardinolų dar tikimasi sulaukti antradienio vakarą arba trečiadienį, tuo tarpu pirmadienį atvykusieji jau prisiekė prieš konklavą  prasidėjusių derybų turinį laikyti paslaptyje, sakė F.Lombardi.

Į Vatikaną atvykę kardinolai jau diskutuoja apie tai, „kiek laiko jie turi ruoštis tokiam svarbiam sprendimui“, tačiau konklavos datos skelbti neskuba, sakė jis.

„Kardinolai nori laiko susiskirstyti (į grupes) pagal asmeninius įsitikinimus ir pokalbius, surinkti informaciją ir išklausyti nuomonių“ dėl kandidatų į popiežius, kalbėjo Vatikano atstovas.

Naujuoju popiežiumi gali būti išrinktas bet kuris iš rinkikų. Vatikanas sako, kad norėtų kuo greičiau pradėti pontifiko rinkimus, kad iki Velykų, kurios šiemet švenčiamos kovo 31 dieną, Bažnyčia turėtų naują vadovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius