-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kardinolas Gianfranco Ravasi: intelektualas, cituojantis Amy Winehouse

Jis cituoja Amy Winehouse ir, skirtingai nuo Benedikto XVI, pats rašo „Twitter“ žinutes. Kardinolas Gianfranco Ravasi yra intelektualas eruditas su moderniu veidu, o būtent tai kai kas laiko tuo deriniu, kurio reikia Katalikų Bažnyčiai – persekiojamai skandalų ir netenkančiai tikinčiųjų – atgaivinti.
Gianfranco Ravasi
Gianfranco Ravasi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

G.Ravasi, kuris Vatikane buvo Benedikto XVI kultūros ministras, yra nuolat minimas tarp pagrindinių galimų kandidatų į popiežius. Jis yra vienas favoritų tiems katalikams, kurie trokšta atgaivinti popiežių italų tradiciją.

Poliglotas ir Biblijos žinovas G.Ravasi savo kalbas paįvairina įžvalgomis, kurias paremia Aristotelio ar tragiškos lemties velionės britų dainininkės A.Winehouse citatomis.

Benedikto XVI prašymu G.Ravasi vadovavo pontifikui ir kitiems Vatikano prelatams per kasdienes Gavėnios meditacijas ir maldas periodu, kuris pasirodė esantis paskutinė visa pontifiko popiežiavimo savaitė.

G.Ravasi: „Tikėjimas atsako kodėl, o mokslas atsako, kaip“.

G.Ravasi žodžiai buvo transliuojami visiems per Vatikano radiją, be to, jis „Twitter“ angliškai ir itališkai bandė perteikti savo pamokslų esmę tiems, kas nepriklauso „vidiniam“ Vatikano ratui.

G.Ravasi užsienio kalbų mokėjimas primena velionį Joną Paulių II, kuris daug važinėjo po visą pasaulį. Prelatas „Twitter“ rašo angliškai, šnekučiuojasi itališkai, daro įspūdį klausytojams kai kuriose savo kalbose prabildamas hebrajiškai ar arabiškai. Senovės graikų kalbos jis pats ėmėsi mokytis dar vaikystėje.

G.Ravasi darbai Vatikane turbūt labiausiai garsūs bandymais užmegzti dialogą su ateistais. Jis vadovavo Vatikano „Pagonių kiemo“ iniciatyvoms – virtinei susitikimų, konferencijų ir kitų intelektualinio pobūdžio renginių, kuriuose dalyvaudavo bendrą kultūrinį pamatą turintys tikintieji ir netikintieji.

„Tikintieji ir netikintieji gyvena toje pačioje Žemėje ir sėdi tose pačiose universitetų auditorijose“, – 2011 metais interviu italų religiniam savaitraščiui „Famiglia Cristiana“ sakė G.Ravasi. Paklaustas, ar nori atversti ateistus, jis atsakė: „Absoliučiai ne“.

„Pusė mano draugų yra netikintys“, – sakė jis.

Per šios Gavėnios rekolekcijas jis iškėlė temą, kuri buvo viena pagrindinių Benediktui XVI, daugelyje savo darbų rašiusiam, kad tikėjimas ne tik kad suderinamas su protu, bet ir – kas dar svarbiau – jį papildo.

G.Ravasi pateikta šios temos interpretacija buvo skambi frazė: „Tikėjimas atsako kodėl, o mokslas atsako, kaip“.

70-metis G.Ravasi anksčiau šiais metais sakė, jog klausydavosi A.Winehouse „širdį draskančių“ dainų žodžių, kad geriau suprastų naująją jaunimo kalbą ir kultūrą, taip pat – tai, kaip bendrauti su jaunimu.

Žurnalistams pasakodamas, kaip rengėsi kalbai apie jaunimo kultūrą, G.Ravasi prisipažino, jog klausydamasis A.Winehouse muzikos suprato, kad jaunimas girdi kitokius dalykus nei jis.

„Vis dėlto, – sakė jis, – tuose žodžiuose – tokiuose draskančiuose širdį muzikine ir temų prasmėmis – iškyla visiems bendri klausimai“.

Tačiau G.Ravasi gyvenimo aprašyme trūksta ganytojiškos patirties. O jo atviro prisipažinimo apie popmuzikos studijas gali neužtekti tam, kad kiti kardinolai patikėtų jo tinkamumu popiežiaus tarnystei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius