Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kariuomenė: per išpuolį Nigerijoje žuvo 16 žmonių

Per išpuolį Nigerijos šiaurės centrinėje dalyje, kur dažnai vyksta piemenų ir ūkininkų susirėmimai, žuvo 16 žmonių, sekmadienį pranešė kariuomenė.
STRINGER / REUTERS
STRINGER / REUTERS
Temos: 1 Nigerija

Išpuolis įvyko šeštadienį apie vidurnaktį Mušu kaime Plato valstijoje, naujienų agentūrai AFP sakė kapitonas Oya Jamesas (Oja Džeimsas).

„Mes miegojome, kai staiga pasigirdo garsūs šūviai“, – pasakojo kaimo gyventojas Markusas Amorudu (Markusas Amorudus).

„Buvome išsigandę, nes nesitikėjome užpuolimo. Žmonės slėpėsi, bet užpuolikai daugelį iš mūsų sulaikė, kai kurie žuvo, kiti buvo sužeisti“, – pasakojo jis AFP.

Šis regionas yra tarp daugiausia musulmoniškos Nigerijos šiaurės ir daugiausia krikščioniškos pietų dalies ir jau daugelį metų susiduria su etnine ir religine įtampa.

Išlieka aišku, kas sukėlė naujausią išpuolį ir kas už jį atsakingas.

Saugumo pajėgos buvo dislokuotos, kad užkirstų kelią tolesniems susirėmimams vietovėje, kur piemenų, dažniausiai musulmonų, ir ūkininkų, dažniausiai krikščionių, tarpusavio žudynės dažnai perauga į sunkiai ginkluotų gaujų reidus kaimuose.

Valstijos gubernatorius Calebas Mutfwangas (Kalebas Matfvangas) pasmerkė naujausią išpuolį kaip barbarišką, žiaurų ir nepateisinamą ir pažadėjo patraukti kaltininkus atsakomybėn, žurnalistams teigė jo atstovas spaudai.

„Vyriausybė imsis aktyvių priemonių, kad sustabdytų besitęsiančius išpuolius prieš nekaltus piliečius“, – atstovas citavo gubernatoriaus žodžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius