Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 07 /17:12

Karius į Ukrainą siunčiantis Vladimiras Putinas įtikinėja, kad jis su niekuo neketina kariauti

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuris penktadienį buvo susitikęs su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u, šeštadienį pareiškė, kad jis su niekuo neketina kariauti.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Toks V.Putino pareiškimas nuskambėjo po to, kai NATO vyriausiasis karo vadas Philipas Breedlove'as pareiškė, kad Vakarai neturėtų atmesti karinio varianto Ukrainoje. Jis teigė, kad turi omenyje galimybę paremti Ukrainą ginklais ir įranga.

V.Putinas šeštadienį pareiškė: „Mes neketiname su niekuo kariauti. Mes ketiname su visais bendradarbiauti“. Tačiau jis nesusilaikė neišliejęs pagiežos JAV atžvilgiu, pareiškęs, kad jam nepriimtina pasaulio tvarka su vienvaldžiu lyderiu, „kuriam galima viskas“. 

„Jei kalbėsime apie tai, kad prieš mūsų šalį kariaujamas karas, ačiū Dievui, karo nėra. Tačiau, visiškai tikrai esama mėginimo sulaikyti mus visomis priemonėmis. Yra mėginimų „užmuilinti“ dabartinę, susiklosčiusią per pastaruosius dešimtmečius po Sovietų Sąjungos žlugimo pasaulio tvarką, kuriai vadovauja vienas neginčijamas lyderis, kuris nori toks ir likti“, – kalbėjo V.Putinas Rusijos nepriklausomų profsąjungų federacijos suvažiavime Sočyje.

Anksčiau Prancūzijos prezidentas F.Hollande'as buvo pareiškęs, kad jeigu derybos dėl Ukrainos žlugs, kitas scenarijus bus karas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius