-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karo aidai kurortuose: kitų šalių turistai rusus kaltina šovinizmu ir vengia jų draugijos

Daugelyje Rusijos turistų mėgstamų kurortų, tokių kaip Turkijos Kemeras prie Viduržemio jūros, pastebima didėjanti įtampa tarp turistų iš Rusijos ir kitų Europos šalių. Apie tai rašo Nyderlandų „De Telegraaf“, kurį cituoja tvn24.pl.
Hurgados paplūdimys
Hurgados paplūdimys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pastebi leidinys, rusų šovinizmas didėja, o priežastis – nuostata „mes prieš visą pasaulį ir visas pasaulis prieš mus“. Tokia nuostata ir tampa trinties su kitais turistais priežastimi, aiškina kelionių organizatoriai.

Ypač įtampa išaugo po Malaizijos lėktuvo numušimo virš Rytų Ukrainos, kurioje žuvo 193 olandai ir dar per šimtą kitų tautybių žmonių. Kaip pastebi Nyderlandų leidinys, olandų turistų santykiai su rusais atostogautojais išties pablogėjo.

Rusų šovinizmas didėja, o priežastis – manymas „mes prieš visą pasaulį ir visas pasaulis prieš mus“. Tokia nuostata ir tampa trinties su kitais turistais priežastimi.

Tiesa, rimtesnių incidentų bent kol kas nėra užfiksuota, tačiau situacija stebima, o kelionių organizatoriai tvirtina esantys pasiruošę bet kada įsikišti, jeigu kiltų konfliktų.

Aiškėja, kad ir patys rusai šiemet kur kas rečiau atostogauja Europos kurortuose. Tarkim, Maljorkoje jų sumažėjo perpus.

Kaip spėja kelionių organizatoriai, tai geopolitinės situacijos Ukrainoje pasekmės. Rusai nelinkę leisti savo pinigus Europos šalyse, kurios kritikuoja Rusiją ir palaiko Ukrainą.

Numuštame lėktuve daugiausia žuvo būtent olandų. Lėktuvas buvo numuštas praėjusį ketvirtadienį Donecko srityje, Rytų Ukrainoje, kai skrido iš Amsterdamo į Malaizijos sostinę Kvalą Lumpūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius