Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 11

Karo Izraelyje užkulisiai: ko siekia JAV ir kokius planus brėžia Rusija

Neaišku, ar palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ taip planavo, bet spalio 7 d. netikėtas masinis išpuolis prieš Izraelį buvo kruvina dovana Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino 71-ojo gimtadienio proga. Rusijos ryšiai su palestiniečių kovotojais ir pačia „Hamas“ nėra paslaptis ir turi ilgą istoriją.
Izraelio kariai
Izraelio kariai / DPA/„Scanpix“ nuotr.

Šaltojo karo metais SSRS rėmė arabų sukarintas grupuotes kovoje su Izraeliu, taip pat tiekė pažangius ginklus teroristinėms grupuotėms. Tuo metu palestiniečių kovotojai tarp misijų ilsėdavosi Čekoslovakijos kurortuose, kur susitikdavo su Rusijos KGB agentais.

Tuo pat metu Rusijos kariniuose sluoksniuose nebuvo labai palankaus požiūrio į palestiniečius ir arabus apskritai – po žeminančio 1967 m. pralaimėjimo, kai arabai su SSRS ginklais nesugebėjo įveikti nedidelės Izraelio kariuomenės, sovietų kariškiai padarė išvadą, kad arabai yra nepriekaištingi kariai , aiškina Rusijos tiriamosios žurnalistikos žurnalistai iš „Agentura.ru“.

Tačiau Rusija juos nuosekliai remia „kovoje su kolonializmu“, bent jau politiniu lygmeniu, prisiimdama tarpininko vaidmenį įvairiuose formatuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius