Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karo metinių proga – jausminga Michailo Saakašvilio padėka Lietuvai

Sakartvelui minint penkioliktąsias Rusijos agresijos metines, tuometinis prezidentas Michailas Saakašvilis jausmingai padėkojo buvusiems ir esamiems Lietuvos vadovams už paramą kartvelų tautai.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu kalinamas ir sunkiai sergantis M.Saakašvilis tviteryje padėkojo Lietuvai ir dėkingumo pilnus žodžius už paramą Sakartvelui ir Ukrainai skyrė prezidentui Gitanui Nausėdai, buvusiam šalies vadovui Valdui Adamkui, užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui, Seimo nariui Žygimantui Pavilioniui ir visam parlamentui.

„Ypatinga padėka Lietuvai už jos vaidmenį 2008-aisiais. Valdas Adamkus kartu su kitais penkiais Europos lyderiais buvo čia. Pačią pirmą invazijos dieną Lietuvos gynybos ministerija atsiuntė mums lėktuvą „Hercules“, pakrautą karine įranga.

Į Rusijos grasinimą bombarduoti Tbilisio tiltus Lietuvos užsienio reikalų ministras atsakė pasiūlymu miegoti ant centrinio Tbilisio tilto ir pažiūrėti, ar Rusija gali nužudyti NATO šalies narės ministrą.

Lietuvos sveikatos apsaugos ministras dalyvavo mūsų sužeistų karių operacijose ir, žinoma, asmeniškai esu labai dėkingas Lietuvos Seimui už neseniai priimtą rezoliuciją, reikalaujančią išlaisvinti mane iš Vladimiro Putino nelaisvės, taip pat ministrui Gabrieliui Landsbergiui ir senam bičiuliui Žygimantui Pavilioniui už jų pareiškimus ir aktyvumą mane remiant.

Ir, žinoma, kaip Ukrainos pilietis ir prezidento Volodymyro Zelenskio reformų tarybos pirmininkas esu labai dėkingas Lietuvai ir prezidentui Gitanui Nausėdai už nenuilstamą ir labai veiksmingą paramą Ukrainai“, – rašė buvęs šalies vadovas.

2008-aisiais Rusija sutriuškino nedidelę Sakartvelo kariuomenę ir per penkias dienas užėmė didelius teritorijos plotus, kol tarpininkaujant tuometiniam Prancūzijos prezidentui Nicolas Sarkozy buvo sudarytos paliaubos.

Per 2008-ųjų karą žuvo šimtai abiejų pusių karių ir civilių. Jungtinių Tautų duomenimis, apie 120 000 žmonių buvo priversti palikti savo namus, nors daugelis jų vėliau grįžo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius