TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 02

Miestas-vaiduoklis Rusijoje: čia karo realybė juntama tiek pat, kiek ir Ukrainoje

Ištuštėjusios gatvės, uždarytos parduotuvės ir tylūs restoranai. Sugadinti pastatai ir raketų smūgių krateriai ant asfalto. Rodyklės ant namų fasadų, nurodančios artimiausias slėptuves nuo bombų ir atsargų slėptuves.

Kadaise buvęs ramus Belgorodo miestas, esantis maždaug už 40 kilometrų į šiaurę nuo Rusijos sienos su Ukraina, virto savotišku miestu vaiduokliu, kurio šiurpią tylą pertraukia reguliariai kaukiančios perspėjimo apie raketas sirenos, primenančios, kad kaimyninėje Ukrainoje siaučiantis karas vis labiau artėja, rašo CNN.

Reportažus iš šio regiono apsunkina žiniasklaidos apribojimai ir vyriausybės vykdoma spaudos laisvės kontrolė. Daugelis rusų bijo kalbėti atvirai, nes baiminasi persekiojimo.

Tokiomis aplinkybėmis Belgorodo gyventojai su CNN dalijosi savo sunkumais siekiant neaiškios ateities mieste, kurio kasdienį gyvenimą negrįžtamai pakeitė 2022 m. vasarį Rusijos pradėta plataus masto invazija į Ukrainą. Pokalbiai vyko telefonu ir garso žinutėmis.

Belgorodas buvo daugelio raketų atakų prieš Ukrainą starto vieta ir pagrindinis Rusijos karinių pajėgų užpuolimo centras. 2023 m., po metus trukusių smūgių į jos miestus ir miestelius, Ukraina pakeitė taktiką ir išplėtė savo operacijas į Rusijos teritoriją, todėl Belgorodo regionas atsidūrė jos taikiklyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius