Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2016 01 08 /12:40

Karo Sirijoje įkalinti Madajos miesto gyventojai miršta iš bado

Sirijos diktatoriaus Basharo al-Assado pajėgos pagaliau sutiko įleisti humanitarinės pagalbos organizacijų darbuotojus į Madajos miestą, kuriame iš bado jau mirė 23 žmonės, o dar tūkstančiai kenčia siaubingus skausmus, rašo aljazeera.com.
Badaujantys sirai
Badaujantys sirai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Netoli Libano teritorijos, Idlibo provincijoje esantis Madajos miestas priklauso sukilėliams, tačiau jau nuo liepos mėnesio buvo visiškai atkirstas nuo išorinio pasaulio.

Miesto gyventojai liko be maisto ar vaistų tiekimo ir jau kelis mėnesius kenčia visišką badą. Abu Abdulas Rahmanas, Madajos gyventojas, nevalgė jau beveik savaitę.

Nusilpusi jo šeima bando susilaikyti nuo bet kokio judėjimo, kuris pareikalautų energijos. „Mieste nebeliko nei kačių, nei šunų. Net ir medžių lapai, kuriuos mes valgome, liko tik visiškai nuplėšyti“, – telefonu žurnalistams sakė jis, laukdamas humanitarinės pagalbos.

Raudonojo Kryžiaus darbuotojų teigimu, žmonės Madajos mieste priversti deginti net plastiką, kad galėtų sušilti vis labiau žvarbstant orams. Skelbiama, kad bado išsekintame mieste jau mirė 23 žmonės. Maždaug 300 vaikų gresia tokia pati mirtis mieste, kuriame maisto nepriteklių kenčia daugiau nei 40 000 gyventojų.

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros atstovės Melissos Fleming manymu, panašios problemos Sirijoje kankina apie 400 000 karo zonoje pasilikusių civilių.

„Mes turime patikimos informacijos, kad žmonės tiesiog miršta iš bado“, – sakė Damasko Raudonojo Kryžiaus skyriaus atstovas Pawelas Krzysiekas. Medikų teigimu, žmonės šiuose miestuose priversti valgyti žolę, nužudyti ir suvalgyti visi naminiai gyvūnai.

„Mes neturime galimybių pristatyti pieno net kūdikiams“, – pasakojo daktaras Khaledas Mohammedas. „Šiandien nuo visiško išsekimo mirė dešimties metų vaikas“, – pasakojo jis.

Baiminamasi, kad ši plinanti humanitarinė katastrofa jau penkerius metus karo krečiamoje Sirijoje nusineš dar daugiau gyvybių. Iki šiol skaičiuojama, kad dėl karo veiksmų Sirijoje jau žuvo 250 000 žmonių.

VIDEO: Karo įkalinti sirai kenčia skausmus ir miršta iš bado

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje