Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Karščiai Europoje: žiurkės Paryžiaus pievelėse ir košmarai Londono metro

Sinoptikai teigia, kad liepos 31-ąją Ukraina gali tapti viena iš karščiausių Europos valstybių. Meteorologai prognozuoja, kad šioje šalyje termometro stulpelis kai kur gali pakilti iki 36 laipsnių karščio, skelbia naujienų svetainė opogode.ua. Vis dėlto, karščiai siaučia ne tik karinio konflikto krečiamoje Ukrainoje, bet ir visame žemyne.
Karščiai Paryžiuje
Karščiai Paryžiuje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Tokia pat aukšta oro temperatūra kaip ir Ukrainoje ketvirtadienį dar bus kai kuriuose Ispanijos ir Portugalijos rajonuose. Visoje Ukrainoje, išskyrus jos vakarinę dalį, vyraus sausos ir karštos oro masės.

Ispanijos naujienų svetainė thelocal.es rašo, jog vasara gali būti laikoma pačiu nemaloniausiu metu laiku sostinėje Madride. Sinoptikai prognozuoja 36 laipsnius siekiančius karščius mieste net ir šeštą valandą vakaro.

Dalis Madrido gyventojų nepakeliamo karščio problemą sprendžia paprastai – išeidami atostogų visam rugpjūčio mėnesiui ir išvykdami į Ispanijos kurortinius miestus prie Viduržemio jūros.

Itin karšti orai pastarosiomis dienoms vyrauja ir Rusijos sostinėje Maskvoje. Prognozuojama, kad rugpjūčio 1 d. Maskvoje gali būti viršytas 1936 m. užfiksuotas karščio rekordas – 34,4 laipsnio.Savaitgalį sinoptikai prognozuoja 35 laipsnių temperatūrą.

Maskvos valdžia įspėjo nėščias moteris, vyresnius žmones ir asmenis, kenčiančius nuo kvėpavimo takų ir širdies ligų, saugoti savo sveikatą. Miesto tarnybos taip pat reguliariai pradėjo skelbti perspėjimus apie taršos lygį mieste, rašo „The Moscow Times“.

Pastarosiomis dienomis temperatūra Londono metropolitene viršijo ES nustatytą temperatūros ribą viešajam transportui kuri yra 30 laipsnių.

Karščių banga atsirito ir iki Vakarų Europos. Didžiosios Britanijos sostinėje Londone dėl karščių tikru išbandymu miestiečiams tapo kelionės metro.

Pastarosiomis dienomis temperatūra Londono metropolitene viršijo ES nustatytą temperatūros ribą viešajam transportui kuri yra 30 laipsnių.

Londono centrinėje metro linijoje piko valandų metu buvo užfiksuota 34,8 laipsnių temperatūra, rašo dienraštis „The Independent“. Miesto autobusuose temperatūra siekė 35,5 laipsnio.

Britai socialiniuose tinkluose pradėjo reikšti didžiulį nepasitenkinimą neventiliuojamu arba blogai ventiliuojamu Londono viešuoju transportu, o kai kurie keleiviai nusprendė keliauti metro nusiėmę marškinėlius.

Londono metropoliteno atstovai tikino, kad 2016 m. bus kondicionuojami 40 proc. metro vagonų.

Prancūzijos sostinėje Paryžiuje per karščius gyventojams pradėjus iškylauti miesto parkuose ir pievelėse, lankytojų paliktos šiukšlės ir maisto likučiai atviliojo tuntus žiurkių, rašo naujienų svetainė wbtw.com

Netoli garsiojo Luvro muziejaus esanti pieva yra populiari paryžiečių ir miesto svečių iškylavimo vieta dienomis, tačiau naktimis ji tampa itin mėgstama miesto žiurkių susitelkimo vieta. Paryžiaus sanitarijos tarnybų darbuotojai perspėjo gyventojus po savęs nepalikti maisto likučių.

Po liepos pradžioje Švediją kamavusių didžiulių karščių šiuo metu į šią Skandinavijos šalį atslinko didžiuliai vėjai ir liūtys, sukėlusios potvynius.

Netoli Luvro muziejaus esanti pievanaktimis tampa itin mėgstama miesto žiurkių susitelkimo vieta.

Nors šeštadienį Stokholme oro temperatūra vis dar siekė 34 laipsnius, tačiau jau sekmadienį mieste dėl stiprių liūčių buvo užlietos kai kurios metro stotys ir senamiestyje esančios parduotuvės, rašo thelocal.se.

Nuo potvynių nukentėjo ir kitos viešojo transporto priemonės bei keltų prieplaukos.

Apie nukentėjusiuosius nepranešama. Vėjo greitis vietomis Stokholme siekė 20 m per sekundę.

Sinoptikai praneša, kad Švedijos sostinę niokoję stiprūs vėjai pajudėjo šiaurinės šalies dalies link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius