Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karybos ekspertas – apie gydytojais persirengusių karių operaciją: „Teroristus reikia teisti, o nukauti tik tada, kai priešinasi“

Pasaulio dėmesį patraukė Izraelio specialiųjų operacijų pajėgų reidas į ligoninę Džanine, Vakarų Krante, kurio metu buvo nukauti 3 palestiniečiai kovotojai.

„Viskas kaip ir gerai, jie prisidėjo prie spalio 7 dienos įsiveržimo į Izraelį ir planavo tolimesnius išpuolius. Tačiau prieštaringos nuomonės sulaukė tai, kad izraeliečiai buvo persirengę civiliais, o kai kurie ir gydytojų drabužiais, ir kad išpuolis įvykdytas ligoninėje“, – sako karybos ekspertas Egidijus Papečkys savo kasdienėje karo apžvalgoje.

„Čia reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad buvo atakuoti ne priešo kariai, o teroristai. Ligoninė nebuvo apšaudyta artilerija, tai buvo ne karinis puolimas, o įvykdyta precizinė antiteroristinė operacija, kurios metu niekas nenukentėjo (labai svarbus rodiklis). Tai yra esminės aplinkybės. Mano nuomone, jokios tarptautinės konvencijos nebuvo pažeistos, nes Vakarų Krante karo veiksmai nevyksta, o antiteroristinėms operacijoms keliami visai kiti reikalavimai“, – pastebi ekspertas.

Visgi tam tikroms operacijos detalėms jis turi pastabų.

„Nepritarčiau nei persirengimui gydytojais, nei teroristų nužudymui. Mes Vakaruose laikomės požiūrio, kad teroristus, kaip ir visus kitus nusikaltėlius, reikia teisti, o nukauti tik tada, kai jie priešinasi ir nėra kitos galimybės juos sulaikyti“, – sako E.Papečkys.

„Problema yra ta, kad jeigu mes nusižengiame savo principams, paliekame atviras duris blogiukams, leidžiame jiems prisidengti mūsų pačių įstatymais ir teisėmis. Mūsų principai ir normos yra mūsų jėga, nors tą suprasti nėra lengva“, – teigia analitikas.

VIDEO: Gydytojais persirengę Izraelio kariai surengė spec.operaciją ligoninėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius