Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karybos ekspertas: Rusijos pajėgos renkasi naują pagrindinę puolimo vietą

Karybos ekspertas Egidijus Papečkys socialiniame tinkle „Facebook“ trečiadienio vakarą publikuotoje karo apžvalgoje įvertino, kad Rusijos pajėgos ir toliau spaudžia ukrainiečius Kupjansko, Časiv Jaro, Avdijivkos, Marjinkos rajonuose ir Pietuose, Zaporižios srityje, prie ukrainiečių pralaužtos Surovikino linijos.

Jo teigimu, visi šie mūšiai tėra taktiniai, siekiant išlaikyti iniciatyvą ir pasigerinti taktinę padėtį. Tačiau rusai artimiausiu metu tikisi ukrainiečių antvandeninių dronų atakos prieš karinius laivus Kryme arba apšaudymo raketomis ir bepiločiais.

Antradienį Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pareiškė, kad Rusija perėmė ukrainiečių placdarmo prie Krynkų kontrolę. Tačiau Ukraina tokią informaciją paneigė.

„Krynkai nėra užimti. Iš šio S.Šoigu ir V.Putino pareiškimo šaiposi patys rusų kariai fronte ir socialiniuose tinkluose. Padėtis prie placdarmo rusams ir toliau išlieka nepalanki, Ukrainos artilerija iš kairiojo kranto tvirtai kontroliuoja padėtį, o dronų ukrainiečiai čia turi daugiau nei kituose fronto ruožuose. Rusijos pajėgos čia nėra didelės, daliniams labai trūksta papildymo“, – rašė E.Papečkys.

Jis pastebėjo, kad situacija gali pasikeisti, jeigu tik Rusijos karinė vadovybė manys, kad čia yra prioritetas: „Bent jau iki vasaros to neturėtume sulaukti.“

Ekspertas taip pat atkreipė dėmesį, kad Rusijos karinė vadovybė jau pasirinko arba dar vis renkasi naują pagrindinio puolimo vietą, kur sutelks pajėgas, resursus, ir puls stipriausiai. Taip Rusijos pajėgos bandys vėl įsikabinti į kokį nors miestą ar miestelį, kur gali sutraukti ir sekinti ukrainiečių pajėgas.

Karinės žvalgybos vadas Kyrylo Budanovas nurodė, kad, jeigu pavyks apsiginti, Ukrainos pajėgų puolimo galima tikėtis 2025 m.

„Tai nereiškia, kad šiemet ukrainiečiai nevykdys jokių puolamųjų veiksmų, o tik ginsis. Jie negali apsikasti ir nejudėti, nes tada rusai vis tiek vienur ar kitur ištampys gynybą ir sukels pavojingų situacijų. Taip kad aktyvumo Ukrainos pajėgos parodys, tik nebebus kalbų apie didelį puolimą ir Krymo išvadavimą iki Naujųjų. Greičiausiai bus ir nedidelių, bet reikalingų ukrainiečių pergalių“, – paaiškino E.Papečkys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius