Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas apmoka didžiules nuogalių protestuotojų iš „Femen“ sąskaitas?

Ukrainietės nuogalės aktyvistės „Femen“ nuolatos pakliūna į žiniasklaidos akiratį – jos surengia protestus įvairiausiose vietose – nuo Kijevo iki Vatikano, pasirinkdamos vis naujas priežastis reikšti nepasitenkinimą. Kyla klausimas – kas organizuoja ir apmoka šiuos protestus?
Moterų judėjimas „Femen“
Moterų judėjimas „Femen“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Femen“

Kaip rašoma Italijos leidinyje „Il Foglio“, Paryžiuje, kur yra įkurtas „Femen“ organizacinis centras, merginos laikomos įžymybėmis. Galbūt todėl vieno teatro valdytojas netgi suteikė joms patalpas, nepaprašęs už tai nei cento. 

Ukrainoje, kur gimė šis judėjimas, merginos vertinamos įvairiai. Praėjusį rudenį vietos televizijos kanalo „1+1“ žurnalistė sugebėjo pakliūti į šią organizaciją ir išbūti joje mėnesį. Per šį laiką ji surinko kai kuriuos duomenis apie „Femen“. 

Paaiškėjo, kad šių merginų veikla gerai apmokama. Kiekviena protestuotoja kas mėnesį gauna po 2500 eurų – Ukrainoje tai yra išties didžiulis atlyginimas. Paryžiuje išlaidos didesnės, ir merginos pasakojo, kad išsirengiančios gražuolės čia gauna po tūkstantį eurų už darbo dieną. 

Žurnalistė teigia, kad, jos duomenimis, „Femen“ aktyvistėms pinigus moka amerikietis verslininkas Jedas Sundenas, turintis verlo interesų Kijeve, o taip pat dar du vokiečių turtuoliai. 

Grupė gerai organizuota, turinti palaikymą visoje Europoje, netrukus veikla bus pradėta ir JAV, Kanadoje, Brazilijoje, Izraelyje. 

Pirmąjį protestą „Femen“ surengė 2008 metais, jis buvo nukreiptas prieš paauglių prostituciją. Vėliau merginos atkreipė dėmesį ir į politinius, ekonominius, religinius reikalus – iš pradžių Ukrainoje, o vėliau ir užsienyje. 

Prieš penkis metus „Femen“ sudarė trys studentės – Ana, Oksana ir Irina. Per dvejus metus merginų skaičius išaugo iki 320. Kaip sakė pačios merginos, iš jų dvidešimt buvo pasiryžusios protestuoti apnuogindamos krūtines, o kitos – apsirengusios. Tačiau praėjusį rudenį „Femen“ paskelbė, kad yra jau daugiau kaip šimtas merginų, pasiryžusių protesto vardan apsinuoginti. 

Šiuo metu „Femen“ turi savo paskyras „Facebook“ ir „Twitter“ socialiniuose tinkluose, interneto puslapį trimis kalbomis. Jos pardavinėja marškinėlius (kaina – 25 eurai), dažus kūnui (kaina 70 eurų), kitus reikmenis. Kovo 7 dieną Prancūzijoje pasirodė ir knyga apie šią organizaciją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius