Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 29

Rusijos opozicija susitelkė ties nauju veidu prezidento rinkimuose: kuo tai gali baigtis?

Prezidento rinkimai Rusijoje jau daugybę metų yra nuspėjami, tačiau šiemet gali atnešti staigmenų. Viena jų – „iš niekur“ atsiradęs kandidatas į prezidento postą Borisas Nadeždinas. Jį aktyviai palaiko tiek Rusijos piliečiai, tiek režimo opozicija šalyje ir už jos ribų. Rusijos rašytoja, opozicijos veikėja Alina Vituchnovskaja pati buvo pareiškusi norą kandidatuoti į prezidento postą. Dabar ji, specialiai 15min, komentuoja B.Nadeždino perspektyvas ir politiko asmenybę.
„Youtube“ stop kadras/Alina Vituhnovskaja
„Youtube“ stop kadras/Alina Vituhnovskaja

Politikoje nėra naujokas

64 metų B.Nadeždinas šiuo metu yra Dolgoprudno miesto tarybos narys. Jis buvo vienas iš rinkimų bloko „Sojuz pravyh sil“ („Dešiniųjų jėgų sąjunga“) įkūrėjų, kurį laiką vadovavo partijos „Pravoje delo“ Maskvos skyriui, dalyvavo kituose liberaliuose judėjimuose dešimtojo dešimtmečio pradžioje.

Kurį laiką buvo Boriso Nemcovo bendražygiu ir net patarėju, kuomet šis buvo vicepremjeru. 1999 metais išrinktas į Valstybės Dūmą.

Iki praėjusių metų vidurio B.Nadeždinas gana aktyviai dalyvaudavo valstybinių Rusijos televizijų laidose, kur atlikdavo „kontroliuojamo liberalo“ vaidmenį, – kad sudarytų demokratijos įspūdį, į studiją kviečiami keli asmenys, kurie nepritaria vedėjų pozicijai. Jie dažniausiai būna apšaukiami ir viešai pažeminami, taip parodant, kad neva „nieko nesupranta“.

B.Nadeždinas net keliuose interviu neslėpė, kad už tai gaudavo piniginį atlygį, tačiau nenurodė jo dydžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius