Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas nutiko Donaldui Trumpui? JAV prezidentas suglumino ir žurnalistus, ir savo komandą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį sukvietė žiniasklaidos atstovus stebėti jau eilinės savo įsakų pasirašymo ceremonijos. Tačiau ceremonija tapo neeiline – kai D.Trumpas išskuodė pro duris, taip ir nepasirašęs dokumentų.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Kaip skelbia CNN, ceremonijos metu D.Trumpas sulaukė dar vienos porcijos ne itin malonių klausimų apie savo buvusį patarėją Michaelą Flynną, kuris gali tapti svarbiu liudytoju tiriant galimą Rusijos kišimąsi į JAV prezidento rinkimų procesą.

Ignoruodamas klausimus apie M.Flynną, D.Trumpas demonstratyviai pakėlė nykštį ir paliko Ovalųjį kabinetą. Sutrikęs viceprezidentas Mike'as Pence'as prieš kameras nuo prezidento stalo surinko taip ir nepasirašytus dokumentus, dėl kurių pasirašymo ir buvo sukviesti Baltųjų rūmų korespondentai.

VIDEO: D.Trumpas palieka Ovalųjį kabinetą nepasirašęs dokumentų

Galų gale D.Trumpas įsakus pasirašė už uždarų durų.

Keistas D.Trumpo elgesys – tik dar vienas pagrindas kalboms apie prezidento nerimą dėl galimo Rusijos poveikio rinkimams tyrimo. M.Flynno prašymas atleisti nuo atsakomybės mainais į parodymus sukėlė jau keletą dienų besitęsiančia informacijos laviną prezidentui kritiškoje žiniasklaidoje. D.Trumpas į tai reaguoja savo pamėgtomis priemonėmis – pareiškimais apie „Fake news“ socialiniame tinkle „Twitter“.

M.Flynnas iš JAV prezidento patarėjo posto pasitraukti turėjo neišdirbęs nė mėnesio. Jo atsistatydinimo priežastis – nuslėpti pokalbiai su Rusijos ambasadoriumi apie sankcijų Maskvai atšaukimą.

Svarstoma, kad M.Flynnas gali tapti itin svarbiu liudytoju tiriant galimą Rusijos kišimąsi į JAV vidaus politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius