Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 09

Kasdienis, bet kare mirtinai pavojingas – kaip mobilusis telefonas fronte pražudo rusus

Invazijos į Ukrainą pradžioje kai kurie Rusijos kovotojai, artėjantys prie sostinės Kyjivo, skambindavo mobiliaisiais telefonais ir keldavo vaizdo įrašus į „TikTok“, šitaip atskleisdami savo buvimo vietą Ukrainos pasiklausytojams.
Rusijos karys Chersone
Rusijos karys Chersone / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainiečiai pasinaudojo mobiliųjų telefonų signalais, kad raketomis tiksliai nusitaikytų į reikiamą vietą – tai sudavė skaudų smūgį įsiveržėliams, teigia Ukrainos karinės žvalgybos vadovas.

Dabar, praėjus beveik metams, nepaisant draudimo naudotis asmeniniais mobiliaisiais telefonais, Rusijos kariai, esantys karo zonoje, vis dar be jų neapsieina – skambina žmonoms, draugėms, tėvams bei vieni kitiems ir vis dar šitaip pritraukia Ukrainos išpuolius.

Po smūgio, per kurį šią savaitę žuvo dešimtys – galbūt šimtai – rusų kareivių, vieno skaudžiausių nuo invazijos pradžios, Rusijos kariuomenė pati pripažino problemą ir tuo paaiškino didelius nuostolius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mobilizuoti Rusijos rezervistai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mobilizuoti Rusijos rezervistai

„Jau aišku, kad pagrindinė to, kas įvyko, priežastis buvo masinis asmeninių mobiliųjų telefonų naudojimas priešo ginklų diapazone, nors tai ir draudžiama“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime.

Pasak pranešimo, mobiliojo telefono duomenys leido Ukrainai „nustatyti karinės tarnybos narių buvimo vietos koordinates raketos smūgiui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius