Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kašmyre žuvo vienuolika žmonių kilus protestams po ginkluoto susirėmimo

Ginčijamame Kašmyro regione septyni civiliai gyventojai žuvo šeštadienį Indijos pajėgoms apšaudžius žmonės, protestavusius dėl susirėmimo, per kurį  buvo nukauti trys ginkluoti sukilėliai ir vienas karys, pranešė policijos ir ligoninės atstovai.
Indijos policija
Indijos policija / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 2 Indija Kašmyras

Policija pranešė, kad ginkluotas susidūrimas įvyko sukarintoms pajėgoms apsupus Indijos valdomame Kašmyro regione esančios Pulvamos vietovės pietuose esantį namą, kuriame slėpėsi sukilėliai.

Trys ginkluoti kovotojai, įskaitant prie sukilėlių prisidėjusį karį, išbėgo į sodą, ketindami pasipriešinti, ir buvo nukauti.

Susirėmimo metu žuvo ir vienas Indijos ginkluotųjų pajėgų karys, naujienų agentūrai AFP pareiškė vyresnysis policijos pareigūnas Swayamas Prakashas Pani.

Liudininkai teigė, kad susirėmimo metu šimtai vietos gyventojų išbėgo į gatves ir, nepaisydami stingdančio šalčio, patraukė link įvykio vietos skanduodami sukilėlius palaikančius šūkius ir mėtydami akmenis į karius.

„Kilo chaosas. Kariams pradėjus šaudyti žuvo šeši protestuotojai“, – AFP pranešė policijos pareigūnas, atsisakęs nurodyti savo vardą.

Ligoninės atstovai patvirtino, kad nuo šautinių sužalojimų mirė septyni žmonės.

Kitas policijos pareigūnas taip pat nurodė, kad per susirėmimus su vyriausybės pajėgomis buvo sužeisti dešimtys protestuotojų.

Valdžios institucijos nurodė nutraukti mobiliojo interneto paslaugų tiekimą daugelyje neramios teritorijos rajonų, įskaitant pagrindinį Šrynagaro miestą. Daugybė studentų taip pat protestavo prieš žudynes.

Protestai išplito Šrynagaro senamiestyje bei šiaurės vakaruose esančiame Sopuro mieste.

Šeštadienį minėtame regione įvykęs kraujo praliejimas – tai dar vienas incidentas daugiausia gyvybių nuo 2009-ųjų nusinešusiais metais. Pasak stebėtojų, šiais metais žuvo beveik 550 žmonių, įskaitant 150 civilių gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius