-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katalikų kunigas iš Italijos sako, kad moterys pačios provokuoja smurtą šeimose

Italijoje vienas katalikų kunigas sukėlė pasipiktinimo bangą pareiškęs, kad moterys pačios kaltos dėl smurto šeimose, nes jos provokuojančiai rengiasi ir vengia namų ruošos darbų, ketvirtadienį pranešė šalies žiniasklaida.
Kunigas.
Kunigas. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Kaip dažnai mums tenka išvysti merginas ir subrendusias moteris, kurios vaikšto mažai prisidengusios, vilkėdamos provokuojančius drabužius“, – sakoma Piero Corsi kalėdinėje žinutėje, kuri pakabinta ant jo bažnyčios durų nedideliame San Terencijaus miestelyje šiaurės vakarų Italijoje.

„Jos pažadina pačius blogiausius instinktus, kurie baigiasi smurtu ir seksualiniu išnaudojimu. Reikėtų pažvelgti į savo sąžinę ir paklausti: ar mes dėl to kaltos?“ – sakoma lankstinuke.

„Ar įmanoma, kad vyrai staiga išėjo iš proto? Mes tuo netikime“, – rašo P.Corsi.

Šiame lankstinuke, kurio internete paskelbta kopija sukėlė pasipiktinimo bangą visoje šalyje, nurodoma, kad 2012 metais Italijoje nuo smurto šeimose žuvo 118 moterų, kurios neva išvedė savo vyrus iš pusiausvyros.

„Ar įmanoma, kad vyrai staiga išėjo iš proto? Mes tuo netikime“, – rašo P.Corsi.

„Faktas, kad moterys vis labiau provokuoja, jos darosi arogantiškos, jos mano, kad yra finansiškai nepriklausomos ir tai dar pablogina padėtį, – mano kunigas. – Vaikai yra paliekami su savo žaidimais, namai yra purvini, maistas – šaltas arba greitai paruošiamas, o drabužiai – nešvarūs“.

Kilus skandalui, įsikišo ir regiono vyskupas Luigi Ernesto Palletti, pareiškęs, jog P.Corsi žodžiai „yra nepriimtini ir prieštarauja bendrai bažnyčios nuomonei šiuo klausimu“.

Kilus moterų teisių gynėjų ir kovotojų prieš smurtą protestams P.Corsi, kaip pranešė Italijos žiniasklaida, atsiprašė savo tikinčiųjų bendruomenės ir įteikė atsistatydinimo prašymą.

Vėliau jis šiuos pranešimus paneigė ir pareiškė, kad naujienų agentūrų išplatintas atsistatydinimo prašymas yra „greičiausiai suklastotas“. Jis pridūrė, kad ruošiasi „pailsėti“, bet neketina atsistatydinti.

„Nežinau, ar tu homoseksualas, ar ne, bet ką tu jauti, kai matai apsinuoginusią moterį? – vieno žurnalisto iš radijo stoties “Rai„ paklausė kunigas. – Ar pačios moterys sau neprisidaro bėdos šitaip išsinuogindamos?“

San Terencijaus meras pareiškė, kad miestelio gyventojams palikta žinutė yra „pribloškianti ir kelianti pasipiktiną“. Tuo tarpu viena garbaus amžiaus moteris televizijai „Sky Italia“ sakė, kad P.Corsi nederėtų lysti į viešumą, nes jis turi daug paslapčių, ir nenorėtų, kad jos būtų atskleistos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius