-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katalonijos lyderis ragina siekti laisvės per pirmalaikius rinkimus

Ispanijos Katalonijos lyderis ragino savo džiūgaujančius šalininkus kovoti dėl laisvės per sekmadienį vyksiančius pirmalaikius vietos vyriausybės rinkimus, kuriuos jis tapatina su balsavimu dėl regiono nepriklausomybės.
Arturas Masas
Arturas Masas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės rytinio regiono prezidentas Arturas Masas atvirai nepaisė Madrido įtūžio, žadėdamas surengti referendumą dėl Katalonijos suverenumo, jeigu rinkimai sekmadienį suteiks jam mandatą tai padaryti.

„Mes nesame valstybės vasalai“, – jis pareiškė tūkstančiams žmonių, skandavusių „Nepriklausomybė!“ viename Barselonos stadione, baigdamas įtemptą kampaniją prieš rinkimų agitacijos draudimą šeštadienį.

A.Masas ragino savo šalininkus tapti „laisvės statytojais“.

„Katalonija yra viena seniausių tautų Europoje, ir per visą istoriją mes kovojome su labai aukštomis kliūtimis, labai dideliais nepasisekimais“, – sakė A.Masas, pereidamas prie anglų kalbos, kad pasiektų klausytojus užsienyje.

„Kovėmės su armijomis, kovojome su diktatūromis, įveikėme nesėkmes ir dabar esame gyvi, mūsų kultūra gyva, mūsų kalba gyva, mūsų tauta gyva“, – pažymėjo jis.

Katalonija itin didžiuojasi savo kalba ir kultūra, kuri buvo slopinama diktatoriaus generolo Francisco Franco iki jo mirties 1975 metais, tačiau vėl atgijo Ispanijai grįžus prie demokratijos.

Šis regionas buvo susietas su Ispanija nuo pat simbolinio katalonų tautos gimimo, kai karalienė Izabelė Kastilietė ir karalius Ferdinandas Aragonietis, taip pat valdęs Kataloniją, susituokė 1469 metais.

Susitikimo Barselonos stadione dalyviai laikė daugybę transparantų, Katalonijos ir Europos Sąjungos (ES) vėliavų, o kai kuriuose plakatuose buvo raginama išrinkti A.Masą naujosios Katalonijos valstybės prezidentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius