Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katare lygtinai nuteista olandė, pasiskundusi dėl išžaginimo

Dohos teismas pirmadienį už svetimavimą nuteisė olandę, kuri pranešė, kad per atostogas Katare buvo išžaginta. 22 metų moteriai, kurios nurodomas tik vardas, Laura, ir kuri teismo posėdyje nedalyvavo, buvo skirta lygtinė vienų metų bausmė ir 3 000 Kataro rialų (710 eurų) bauda, kurią sumokėjusi ji bus deportuota, sakė teismo pareigūnai.
Nelaiminga moteris
Nelaiminga moteris / Vida Press nuotr.

Atsakovas vyras, kuris teismo posėdyje taip pat nedalyvavo, buvo nubaustas 100-u kirčių už svetimavimą ir 40-čia kirčių už alkoholio vartojimą.

Kalėjime jis nė kiek nesėdės. Olandijos ambasadorė Katare Yvette Burghgraef-van Eechoud, kuri buvo teismo posėdyje, reporteriams sakė, kad ambasada padės Laurai išvykti iš Kataro.

„Mes padarysime viską, kad kuo greičiau ištrauktume ją iš šalies ir (padėtume jai išvykti) ten, kur ji nori“, – sakė Y. Burghgraef-van Eechoud.

Ambasadorė pridūrė, jog tikisi, kad Laura iš Kataro išvyks per kelias artimiausias dienas.

Laura buvo areštuota kovo 14 dieną ir buvo iki šiol laikoma. Jos advokatas anksčiau sakė, kad minimas incidentas įvyko jai apsilankius viename Dohos viešbutyje.

„Ji nuėjo šokti, bet kai grįžo prie stalo po pirmojo savo gėrimo gurkšnio, suprato, kad“ buvo apsvaiginta kažkokia medžiaga, sakė Brianas Lokollo.

„Ji tikrai gerai nesijautė“, – pridūrė jis.

Ta jauna moteris daugiau nieko neprisimena, nes atsipeikėjo tik kitą rytą visiškai nepažįstamame bute. „Tada ji savo didžiam siaubui suprato, kad buvo išžaginta“, – sakė advokatas.

Atsakovas tvirtino, kad naktį drauge su Laura praleido abiejų sutikimu ir kad ji net prašiusi pinigų.

Alkoholio galima įsigyti prabangiuose Kataro viešbučiuose ir neapmuitinamose parduotuvėse jo didžiuliame tarptautiniame oro uoste. Tačiau gyventojai turi turėti savo darbdavių leidimą apsipirkti tik valstybinėse alkoholio parduotuvėse. Nesantuokinis seksas yra nelegalus.

Panašių atvejų yra buvę ir kitose Persijos įlankos regiono arabų valstybėse.

2008 metais viena australė sakė, kad buvo aštuoniems mėnesiams įkalinta, nes pranešė, kad keli vyrai ją išžagino viešbutyje Jungtiniuose Arabų Emyratuose. 2013 metais norvegė, kuri pranešė, kad buvo išžaginta Dubajuje, buvo nuteista metus ir keturis mėnesius kalėti už nesantuokinį seksą, bet jai buvo suteikta malonė ir leista išvykti iš šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius