Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katare pradeda galioti griežčiausia pasaulyje galima bausmė už kaukės nedėvėjimą viešumoje

Katare sekmadienį įsigaliojo griežčiausia pasaulyje galima bausmė už kaukės nedėvėjimą viešumoje: šalyje, kurioje sergamumas koronavirusu yra vienas didžiausių pasaulyje, už tai grės iki trejų metų kalėjimo.
Vyras su apsaugine kauke Niujorke
Vyras su apsaugine kauke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mažytėje Persijos įlankos valstybėje koronavirusas patvirtintas daugiau nei 30 tūkst. žmonių, o tai sudaro 1,1 proc. visų šalies gyventojų, kurių yra 2,75 milijono. Tačiau nuo viruso mirė tik 15 žmonių.

Didesnis sergamumas fiksuojamas tik kitose mikrovalstybėse – San Marine ir Vatikane, rodo Europos ligų kontrolės ir prevencijos centro duomenys.

Katare nesilaikantiesiems naujų taisyklių grės laisvės atėmimo iki trejų metų bausmė ir iki 55 tūkst. JAV dolerių siekiančios baudos.

Reikalavimas negalios tik vairuotojams, kurie automobilyje važiuoja vieni. Katare gyvenantys užsieniečiai agentūrai AFP pasakojo, jog dar prieš taisyklių įsigaliojimą policininkai stabdė automobilius prie patikros punktų ir perspėjo vairuotojus apie naujas taisykles.

Šiuo metu dėvėti veido kaukę privaloma maždaug penkiasdešimtyje pasaulio šalių, nors mokslininkų nuomonės dėl kaukių veiksmingumo yra nevienodos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius