-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 26

Kataro gyventojai pyksta: pirkti dujas iš jų ne gėda, o žiūrėti futbolą – blogai?

Kai dainininkui Rodui Stewartui buvo pasiūlyta daugiau nei milijonas dolerių už koncertą Katare, jis dainuoti atsisakė.
Doha
Doha / „The New York Times“/ERIN SCHAFF nuotr.

„Tai būtų netinkama“, – neseniai Londono „The Sunday Times“ paaiškino R.Stewartas, prisijungęs prie virtinės visuomenės veikėjų, nutarusių paskelbti boikotą šioje Persijos įlankos šalyje vykstančiam pasaulio futbolo čempionatui arba viešai pasmerkti Katarą.

Dar prieš praeitą savaitgalį prasidėjusį turnyrą Kataras susilaukdavo vis aštresnės kritikos dėl savo žmogaus teisių pažeidimų – pavyzdžiui, ši autokratinė monarchija laiko homoseksualumą kriminaliniu nusikaltimu, taip pat joje užfiksuota daugybė darbuotojų migrantų išnaudojimo atvejų.

Tačiau R.Stewartas neparodė tokio pat nepritarimo, kai 2010 metais koncertavo Dubajuje arba 2017 metais – Abu Dabyje, kaimynystėje esančių Jungtinių Arabų Emyratų miestuose, o juk ši šalis taip pat yra autokratinė monarchija ir ji taip pat sulaukia kaltinimų žmogaus teisių pažeidimais, tačiau jai geriau sekasi palaikyti vakarietišką įvaizdį.

R.Stewartą atstovaujanti viešųjų ryšių įmonė atmetė prašymą pakomentuoti dainininko sprendimus.

Toks disonansas vis labiau erzina Kataro gyventojus, ypač dabar, kai jie atsidūrė pasaulio dėmesio centre. Pasak jų, dėl turnyro pasklido neproporcingai daug neigiamos informacijos apie jų šalį ir paplito toks šalies ir jos gyventojų įvaizdis, kuris jiems atrodo pasenęs ir stereotipinis – pasak katariečių, jie savo šalį mato visiškai kitaip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius