Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katastrofa Šiaurės jūroje – iš „Total“ gręžinio veržiasi dujos

Prancūzijos energetikos milžinė „Total“ antradienį pranešė pradėjusi operaciją, per kurią bus mėginama užkimšti pratrūkusį dujų gręžinį Šiaurės jūroje, dideliu slėgiu pumpuojant į jį dumblą.
Iš "Total" gręžinio Šiaurės jūroje veržiasi dujos.
Iš "Total" gręžinio Šiaurės jūroje veržiasi dujos. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Jūra

Ši operacija prasidėjo 9 val. 20 min. vietos (11 val. 20 min. Lietuvos) laiku, „pumpuojant sunkų dumblą į gręžinį iš pagrindinio pagalbinio laivo – pusiau pasinėrusios gręžimo platformos “West Phoenix„ – per laikinąjį vamzdyną, prijungtą prie gręžinio G4 galvutės“, nurodė „Total“.

Bendrovė pridūrė, kad tikriausiai praeis „kelios dienos“, kol inžinieriai galės įvertinti, ar operacija avarijos ištiktoje platformoje, esančioje Elgino-Franklino dujų telkinyje, buvo sėkminga.

Iš platformos, kuri yra už 240 kilometrų nuo Aberdyno miesto Škotijos rytinėje pakrantėje, dujos veržėsi nuo kovo 25 dienos. Visi 238 šios platformos įgulos nariai buvo evakuoti, prasidėjus dujų nuotėkiui.

„Total“ siekia sustabdyti dujų veržimąsi per dviejų fazių operaciją: iš pradžių į gręžinį bus pumpuojamas „sunkusis dumblas“, o vėliau bus išgręžti du pagalbiniai gręžiniai, sumažinsiantys dujų slėgį.
Bendrovė praeitą savaitę nurodė, kad šio gręžinio avarijos likvidavimas jai kainuos 300-400 mln. JAV dolerių dėl neišgautų dujų ir remonto darbų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius