Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kautis su „Islamo valstybe“ vyksta ir olandų baikeriai

„Islamo valstybės“ džihadistai įgijo dar vieną priešą – olandų baikerių gaujų nariai vyksta kovoti į radikaliųjų islamistų užimtas teritorijas Irake ir Sirijoje, skelbia „Foreign Policy“.
Baikeriai
Baikeriai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai, kad olandų baikeriai kaunasi su „Islamo valstybe“, tapo žinoma dar praėjusią savaitę, kuomet socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodė tatuiruoto olando, priklausančio baikerių grupuotei „No Surrender“, apsirengusio maskuojančia uniforma ir laikančio Kalašnikovo automatą, nuotraukos. Olandų teisėsaugos atstovai teigia turintys duomenų, kad baikerių organizacija leido savo nariams kovoti kurdų gretose prieš „Islamo valstybę“. Olandų įstatymai draudžia šalies piliečiams prisijungti prie teroristinių organizacijų, tačiau nėra uždrausta kovoti prieš jas. 

Tiesa, baikerių dalyvavimas šiose kovose vis dėlto kelia tam tikrų klausimų. Mat kurdų organizacija PKK, kurios gretose kaunasi olandų baikeriai, kai kurių Vakarų valstybių yra laikoma teroristine organizacija. Tačiau baikerių grupuotei, kuri įsiregistravusi kaip politinė partija, kaltinimai terorizmu galėtų būti pateikti, jeigu į šias kovas ji įsijungtų oficialiai. 

Baikerių grupuotės „No Surrender“ lyderis Klaas Otto televizijos kanalui NOS pareiškė, kad trys baikeriai jau yra išvykę į Mosulą, kur prisijungs prie kurdų kovotojų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius