-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazachstanas sugriežtino interneto kontrolę

Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas pasirašė įstatymų projektų pataisas, kurios sugriežtina interneto kontrolę ir suvaržo, teisių gynėjų nuomone, žodžio laisvę.
Virusai puola
Interneto kontrolė / Alvydo Opulskio/15min.lt fotomontažas

Dokumentas, priimtas artėjant Kazachstano pirmininkavimui Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijoje (ESBO), prilygina visus interneto tinklalapius žiniasklaidos priemonėms ir suteikia teisę teismams uždaryti juos, jeigu juose esanti informacija bus pripažinta neteisėta.

„Valstybės vadovas pasirašė įstatymą, kurio tikslas - tobulinti santykių, susijusių su informacijos platinimu šalies teritorijoje per informacinius komunikacijos tinklus", valstybinio reguliavimo sistemą“, - sakoma pranešime šalies prezidento oficialiame tinklalapyje www.akorda.kz.

Birželio pabaigoje Kazachstano parlamentas priėmė pataisas, padarydamas tik koncepcinį pakeitimą - pašalino iš įstatymo punktą, suteikiantį teisę generaliniam prokurorui uždaryti leidinį trims dienoms be teismo sprendimo.

Artėjant pirmininkavimui ESBO Kazachstanas prisiėmė kelis įsipareigojimus dėl politikos liberalizavimo, konkrečiai - dėl rinkimų įstatymų ir žiniasklaidos priemonių. Tačiau balandį valdžia pareiškė, kad ne į visos ESBO rekomendacijas bus vykdomos, atsižvelgiant į „šalies specifiką“.

Tarptautinės teisių gynimo grupės kritikuoja Kazachstaną atsitraukiant nuo įsipareigojimų demokratizacijos srityje.

Daug naftos turinčioje Centrinės Azijos šalyje televizija ir dauguma laikraščių lojalūs šalies prezidentui, o teismai suranda įvairių dingsčių negausiems opozicijos leidiniams uždaryti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius